Afbeelding

Jezelf zijn in het Roze Café

Algemeen 8 keer gelezen

Een café waar je echt jezelf kan zijn, dat is de bedoeling van Roze café Hoogvliet. Vorige week vierde het café van Stichting Humanitas het vijfjarige bestaan. Zo’n vijftig mensen vanuit Hoogvliet en omgeving vierden samen met DJ Lex Hilarisch van Disco Royaal en het LHBT-koor feest.

HOOGVLIET - Het café begon vijf jaar geleden in navolging van Humanitas Bergweg met een accommodatieruimte waar homoseksuele vijftigplus ouderen elkaar kunnen ontmoeten. Op de Bergweg was en is het een succes.

“Deze ouderen hebben behoefte om elkaar te ontmoeten en compleet zichzelf te kunnen zijn. Hier kun je vrij zijn. Dit is een veilige plek,” zegt Patty Kloosterman. Samen met Arie van Dijk zorgt ze als gastvrouw dat het niemand aan iets ontbreekt.

‘’Er is een grote behoefte aan een ontmoetingsplek want er zijn heel wat ouderen die op latere leeftijd uit de kast zijn gekomen en hierover willen praten. Daarnaast zijn er ook nog heel wat mensen met verborgen problemen. Ik denk dan aan oudere mensen die in een verzorgingshuis wonen of ouderen die getrouwd zijn en dan toch het lef hebben om anders te zijn en er voor uit te komen. Daar heb ik bewondering voor want dat is behoorlijk heftig in hun leven. Er zijn nu eenmaal families of partners die het anders zijn niet accepteren. Maar gelukkig zijn er ook mensen die nog steeds contact hebben met hun ex-partner. Dat is heel wisselend. Maar vanavond is het feest.”

Roze lijsterbessen

En dat was het zeker met zang van het LHBT-koor de Roze lijsterbessen en afsluitend een maaltijd. Bekende liedjes met eigen teksten zorgden voor aardig wat hilariteit. De aanwezigen genoten en kwamen tijd te kort om bij te praten. “Er is een hechte groep van bezoekers van de verschillende Roze cafés ontstaan en deze komt geregeld bij elkaar op bezoek.” Het café is iedere woensdag geopend van 16.00 tot 19.00 uur aan de Marthalaan 2. “We zitten gezellig onder elkaar of draaien af en toe een film. In de winter sluiten we af met een maaltijd en iedere eerste woensdag van de maand koken we gezamenlijk,” zegt Patty.

Uit de krant