Afbeelding

3000ste bevalling van 2016 in het Ikazia Ziekenhuis

Algemeen 288 keer gelezen

Jevian Trinidad is afgelopen nacht geboren in het Moeder en Kind Centrum van het Ikazia Ziekenhuis. Jevian is de zoon van mevrouw van Eijk en meneer Trinidad. Mevrouw van Eijk was de 3000ste patiënt die in 2016 in het Moeder en Kind Centrum beviel! Aan de geboorte van Jevian werd traditiegetrouw feestelijk aandacht besteed.

Rotterdam - Mevrouw van Eijk beviel in een kraamsuite van het Moeder en Kind Centrum onder begeleiding van een klinisch verloskundige van Ikazia. “De bevalling is goed gegaan. Ik heb het hier heel fijn gehad. Iedereen is lief voor je en er wordt echt naar je geluisterd.” Jevian is het eerste kindje van mevrouw van Eijk en meneer Trinidad.

Vanochtend vroeg werden de kersverse ouders verrast door het betrokken personeel en de Manager verpleging van het Ziekenhuis, met een bos bloemen, een knuffelkonijn en een speciaal ‘3000ste bevalling kinderstoeltje’. Het aantal bevallingen in het Moeder en Kind Centrum blijft stijgen; vorig jaar was de 3000ste twee weken later. Na het bezoek gingen de kersverse ouders naar het geboorteloket in Ikazia om Jevian aan te geven. Daarna konden ze lekker naar huis.

In het Moeder en Kind Centrum van Ikazia staat het gezin centraal. De geboorte- en kraamsuites geven moeders en hun familie het gevoel van thuis, met de zekerheid van medische zorg vlakbij. Moeder en kind blijven ook na de geboorte op één kamer en de kamer is zo ingericht dat ook de vader er steeds bij kan blijven. Zo brengt het gezin gelijk zoveel mogelijk tijd samen door.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant