Foto: Frank de Roo
Foto: Frank de Roo

Totaal vernieuwd Hofpleintheater geopend

Algemeen 113 keer gelezen

Rotterdam - Omringd door kinderen en jongeren van de zeventien Hofplein-leslocaties opende Thomas Roskam, voorzitter gebiedscommissie Noord, gistermiddag het vernieuwde Hofpleintheater. De plek, waar in de afgelopen dertig jaar meer dan anderhalf miljoen jeugdtheater-fans een bezoek brachten, heeft een complete metamorfose ondergaan. 

Het theater is helemaal opnieuw ingedeeld en ziet er totaal anders uit. Zo heeft architecte Maaike Westinga in haar ontwerp de oude foyers een nieuwe functie gegeven en zijn ruime repetitie- en workshopstudio’s geworden. De grootste verandering is echter de centrale foyer op de begane grond. 

De foyer is het nieuwe entreegebied waar spelers, bezoekers, studenten en wijkbewoners elkaar tijdens én buiten voorstellingen kunnen ontmoeten. “De nieuwe foyer creëert nieuwe kansen en functies voor het theater. We hopen dat jong en oud zich genodigd voelen om ook overdag wat te drinken, laptop mee te nemen of af te spreken. In het bijzonder kinderen en jongeren, want Hofplein blijft natuurlijk hún plek.” aldus Dennis van Galen, directeur Jeugdtheater en Educatie. 
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant