Afbeelding

Talmaschool verandert met Crooswijk mee

Algemeen 27 keer gelezen

Rotterdam - Het borrelt en het bruist op de Talmaschool in Nieuw Crooswijk. De komst van een speciale afdeling voor hoogbegaafde kinderen én de start van een ouderinitiatief brengen heel wat teweeg op de school.

De Talmaschool is een begrip. Al vele generaties Crooswijkers groeiden er op en leerden er lezen, schrijven en rekenen. Door grootschalige sloop en nieuwbouw maakt Crooswijk een metamorfose door in de vorm van een mooi, nieuw gebouw. De school verandert met de wijk mee.
Bij de start van dit schooljaar opende de Talmaschool de ‘Athena-afdeling’, voor hoogbegaafde kinderen. Uit heel Rotterdam komen nu kinderen naar Nieuw Crooswijk, die een speciaal lesprogramma krijgen, met een versneld aanbod aan rekenen, taal en spelling en extra vakken als filosofie en debatteren.
Eerder al hadden buurtbewoners een initiatief gestart om ervoor te zorgen dat óók de nieuwe inwoners van Nieuw Crooswijk voor de Talmaschool zullen kiezen. “Het is een hele goede school, maar lang niet iedereen in de wijk had dat in de gaten,” aldus wijkbewoner Jacolien Kuipers. “Ons initiatief heeft zeker succes. De kleutergroep die nu is ontstaan, biedt al een goede afspiegeling van het nieuwe Nieuw Crooswijk.” Om te laten zien dat de Talmaschool een nieuwe fase doorloopt, zijn kort geleden nieuwe logo’s op de gevel van het schoolgebouw geplaatst. Adjunct-directeur Jan-Jacob Luijendijk: “Ons hoofdgebouw was voor voorbijgangers nog nooit zo opvallend. Met deze nieuwe logo’s gaan we vast en zeker de aandacht trekken!”

Kerstmarkt

Op donderdag 22 december organiseren leerlingen, ouders en leerkrachten een kerstmarkt voor omwonenden van de Rusthoflaan. Samen met de buurt willen zij de komende maanden het school- en buurtplein in oude glorie herstellen. De markt is van 15.00 tot 17.00 uur.

Uit de krant