Afbeelding

Een prachtig gezicht, een rood verlichte Kuip

Algemeen 7 keer gelezen

Rotterdam - Een prachtig gezicht was het. De Kuip lichtte zaterdag rond de wedstrijd tegen Vitesse rood op om de betrokkenheid bij de Hartstichting te laten zien. De verlichting, normaal blauw, was onderdeel van meerdere acties om de Hartstichting te ondersteunen. Zo was er bij aanvang van de wedstrijd een sfeeractie waarbij het publiek gigantische rood-witte harten vormde.

Sinds november 2014 helpen Opel en Feyenoord de Hartstichting om levens te redden. Hun gezamenlijke missie is om in heel Nederland 170.000 burgerhulpverleners te hebben die kunnen reanimeren en die kunnen worden opgeroepen als iemand in hun buurt een hartstilstand krijgt. De teller staat inmiddels op ruim 156.000 burgerhulpverleners en daarmee is het einddoel in zicht.

De Kuip lichtte rood op om aandacht te vragen voor deze levensreddende missie en om mensen die zich nog niet hebben aangemeld op te roepen om zich aan te melden als burgerhulpverlener.

Burgerhulpverleners

Zaterdag 17 december speelde Feyenoord de laatste thuiswedstrijd van 2016. Rondom de wedstrijd tegen Vitesse vonden er verschillende activiteiten plaats om aandacht te vragen voor de werving van burgerhulpverleners.

Het voetbalgedeelte van de avond ging wederom prima. Feyenoord won met 3-1 en werd voor het eerst sinds járen winterkampioen van Nederland. Toen de naaste concurrenten Ajax en PSV een dag later gelijkspeelden en dus nog verder op achterstand kwamen, werd de tevredenheid op Zuid nog wat groter. De voetbalcompetitie, en de titeljacht, gaat zondag 15 januari verder met een uitwedstrijd bij Roda JC.

Uit de krant