Richard Koutstaal.        Foto: John de Pater
Richard Koutstaal. Foto: John de Pater

Botlek gaat niet verder met Koutstaal

Algemeen 14 keer gelezen

Richard Koutstaal had het niet aan zien komen, de mededeling dat SC Botlek niet met hem verder gaat na dit seizoen. Het visitekaartje van de club uit Spijkenisse doet mee in de top van de derde klasse D, maar het bestuur zoekt toch een opvolger voor de oefenmeester. Koutstaal gaat in gesprek met het bestuur en wil vooral het huidige seizoen op een mooie manier afsluiten.

SPIJKENISSE – Koutstaal wil snel om tafel. “Nog dit jaar ja, dat gaat verwacht ik ook wel gebeuren. Lijkt me wel raadzaam als we nog een half jaar met elkaar doorgaan. Ik heb in ieder geval te horen gekregen dat het bestuur en een aantal spelers geen vertrouwen meer heeft in een derde seizoen onder mijn leiding. Je mag gerust weten dat ik wel ontdaan. Ik heb nooit eerdere signalen ontvangen dat het niet goed zat. Dus ik ben benieuwd naar die verdere toelichting.”


Ondanks de mokerslag heeft Koutstaal er geen problemen mee in deel twee van het seizoen te vlammen met SC Botlek in de derde klasse D. De Spijkenissers staan derde achter Rozenburg en koploper Rhoon. Het gat met laatstgenoemde club is halverwege vijf punten. “Als ik ergens aan begin, wil ik het afmaken ook. We doen het goed, met die derde plek en gedeelde koppositie in de tweede periode. Volop kansen om een prijs te pakken. Dat is wat wij willen. Rhoon is favoriet voor de titel.”


Koutstaal kijkt om zich heen nu de winterstop is aangebroken en de trainerscarrousel op volle toeren gaat draaien. “Ik wil weer een nieuwe uitdaging aangaan. Een jaartje tussenuit zie ik niet zitten, gewoon lekker aan de slag bij een club die bij mij past. Als ik iets leuks zie, ga ik zeker reageren. Het moet een ambitieuze vereniging zijn, niveau maakt niet uit. Als ik maar het gevoel heb dat ik me er thuis ga voelen.”


Koutstaal hoopt het seizoen 2016/2017 met SC Botlek op een mooie manier af te sluiten. “Met een prijs,” zegt hij. Sc Botlek opent het nieuwe jaar op zaterdag 28 januari met een thuisduel tegen Bolnes. Die ploeg staat vijfde in de competitie, op vier punten van SC Botlek. SSS uit Klaaswaal is vierde.

Uit de krant