Afbeelding

Jamsessie

Algemeen 11 keer gelezen

Jongeren houden van muziek maken en vaak gebeurt dat in besloten kring. Maar optreden, openlijk showen wat je in je hebt, daar zijn in Hoogvliet weinig mogelijkheden voor. En dat moet dus veranderen, vinden tenminste de jongeren die vrijdag in de Zevensprong discussieerden over hun wensen en mogelijkheden op het gebied van kunst en cultuur.

HOOGVLIET - “Jongeren sluiten zich niet zo snel aan bij een muziekvereniging, maar hebben wel de behoefte om te laten zien wat ze kunnen. Het valt normaal niet op, maar heel wat jongeren zijn achter gesloten deuren met muziek bezig. In Charlois worden jamsessies georganiseerd en die zijn een groot succes. Misschien is dat hier in Hoogvliet ook mogelijk,” zegt cultuurscout Titia Kitambala die samen met Jongerenwerk Miero, de Gebiedsorganisatie en de Dames van Nu de avond organiseerde.

Ondernemend

Nu zijn de cultuurscouts dus op zoek naar jongeren die ondernemend genoeg zijn om zo’n jamsessie op te starten. “We kunnen wel helpen met de opstart, maar daarna moeten ze er zelf mee verder.” Aan de diverse tafels werd onder het eten druk gebrainstormd. Sommige jongeren maken opnames van hun muziek en zetten dit op YouTube. De stap om op te treden is dan weer lastig. Ze willen wel, maar weten niet hoe.

Oefenruimte

Verder zijn er ruimtes nodig om te oefenen en op te treden. “De Artstudio heeft een eigen programma en is niet zo toegankelijk,” zegt één van de jongeren. “Maar dat geeft niet als er maar ergens een andere ruimte is.”

Liefst willen de jongeren een maandelijkse ‘open mic’ op een vast tijdstip. Na de brainstorm loopt de Zevensprong vol voor een dergelijk Open Podium. H-talent, Chandeaux, Colesseum Music, MC R.E. Sno en rapper Maximus laten zien wat ze in huis hebben ter inspiratie van andere jongeren.Titia: “De Open Mic is een succes. Op het laatste moment hebben jongeren die er van hoorden nog gevraagd of ze ook mee konden doen. Muziek leeft in Hoogvliet en we gaan nu kijken hoe we met het ontwikkelen kunnen helpen.”

Uit de krant