Afbeelding

Timmerhuis wint Rotterdam Architectuurprijs 2016

Algemeen 135 keer gelezen

Rotterdam - Het Timmerhuis heeft de publieksprijs gewonnen van de Rotterdam Architectuurprijs 2016. Multifunctioneel centrum De Rozenburcht in Rozenburg heeft de juryprijs in de wacht gesleept.


In de maand november kon iedereen een stem uitbrengen op een shortlist van elf projecten. Dit leverde een top-op drie waaruit veel waardering blijkt voor het vernieuwen van bestaande gebouwen:
1. Timmerhuis (achter het stadhuis tussen Rodezand en Haagseveer)
2. Station Rotterdam Bergweg
3. Kantine Walhalla (Veerlaan op Katendrecht)

Het Timmerhuis bestaat uit het monumentale Stadstimmerhuis stammend uit 1953 gevat in een nieuwe kubistische structuur van staal en glas. Uit de publieksreacties blijkt veel bewondering voor de manier waarop het gebouw oud en nieuw met elkaar verbindt. Een van de stemmers schrijft: ‘Ik vind de manier waarop het oude Stadstimmerhuis is verweven met het ultramoderne Timmerhuis briljant.’ Een ander: ‘Dit is geschiedenis en toekomst in één, waarbij het gebouw het verhaal van Rotterdam vertelt.’ Het publiek is enthousiast over de manier waarop dit gebouw zich voegt in zijn context: ‘Knap gebouwd op een krappe bouwplaats, een aanwinst voor Rotterdam.’ 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant