Afbeelding

Zwevende steen van Wim T. Schippers zweeft weer

Algemeen 939 keer gelezen

Rotterdam - Aan de kindertentoonstelling Alles kids is vlak voor kerst een bijzonder kunstwerk toegevoegd: ‘Het is me wat’, van Wim T. Schippers. De zwevende steen was drie jaar in ruste, werktuigbouwkundigen kregen hem weer aan de praat.

Waren het rijksambtenaren die de zwevende steen uit balans probeerden te brengen door er met propjes op te schieten, of toch de falende techniek? De steen die kunstenaar Wim T. Schippers met hulp van een team van studenten van de TU Delft in 1999 door magnetisch afstoting boven een sokkel liet zweven, hield de gemoederen flink bezig.

Het kunstwerk met de titel ‘Het is me wat’ ontwierp Schippers speciaal voor het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Wat de precieze oorzaak ook was, de steen zweefde in de hal van het ministerie vaker niet dan wel. Het werk werd daarom in 2005 ‘geadopteerd’ door Museum Boijmans Van Beuningen. Maar ook in het museum kampte het werk met technische problemen. De afgelopen jaren was het daarom niet meer te zien. Werktuigbouwkundigen en (oud)-studenten van de TU Delft gingen ermee aan de slag, de laatste maanden werd een oplossing gevonden.

‘Het is me wat’ wordt toegevoegd aan Alles kids, een tentoonstelling voor 4- tot 12-jarigen. De tentoonstelling laat tot 22 januari werk zien van grote namen als Man Ray, Mike Kelley, Bas Jan Ader en Marijke van Warmerdam.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant