De Willemsbrug zal worden ingepakt en krijgt zijn oorspronkelijke kleur rood weer terug.
De Willemsbrug zal worden ingepakt en krijgt zijn oorspronkelijke kleur rood weer terug.

Werk aan drie bruggen: verkeershinder en feest!

Algemeen 59 keer gelezen

Rotterdam - Aan de Hef, de Willemsbrug en de Koninginnebrug wordt de komende tijd onderhoud verricht. Weggebruikers kunnen hier last van hebben, maar daarnaast heeft het ook iets feestelijks. Zoals de Hef, die helemaal gerenoveerd is of het nieuwe kleurtje en de verlichting van de Willemsbrug. Hieronder een overzicht van de werkzaamheden.

Iedereen heeft hem vast wel gezien, de ingepakte Hef. De oude spoorbrug is flink gerenoveerd. De noordelijke toren is in de eerste week van december weer uitgepakt. De Hef is nu mosgroen. Sommige delen van de brug moeten nog geverfd worden. Verwacht wordt dat de klus in maart helemaal is afgerond. In februari is er wel alvast een groot feest, dan wordt het middenstuk van de brug naar zijn oude plek gebracht. Iedereen mag hierbij aanwezig zijn.

De vereniging Vrienden van de Hef, stichting Montmartre aan de Maas en de gemeente Rotterdam hebben eerder een fotowedstrijd uitgeschreven. Ze riepen mensen op om foto’s van de ingepakte Hef te sturen. De winnaars worden zondag 19 februari bekendgemaakt.

Willemsbrug

In 2017 krijgt de Willemsbrug een nieuwe verflaag en verlichting. De rode brug zal worden ingepakt, de verf wordt eraf gestraald en daarna krijgt de Willemsbrug een nieuw kleurtje. De brug krijgt dan de oorspronkelijke rode kleur terug. De busbaan van zuid naar noord zal hiervoor als werkterrein worden ingericht en daarom afgesloten zijn. De afsluiting begint vanaf de bushalte aan de zuidzijde en eindigt in de bocht aan de noordzijde. De halte aan de zuidzijde zelf zal bereikbaar blijven. De bus kan voor de resterende route gebruik maken van de open rijstroken in noordelijke richting. Meer informatie over deze werkzaamheden staat op www.rotterdam.nl/willemsbrug.

Koninginnebrug

De werkzaamheden aan de Koninginnebrug zijn al even bezig, maar de klus is nog niet klaar. Ook begin volgend jaar wordt nog aan de brug gewerkt. Aan de bereikbaarheid verandert niets. Werkzaamheden als de verbreding van het fietspad van de Brugweg tot aan de fietsdoorsteek ter hoogte van de Ruyterstraat, zijn afgerond. Om het fietspad geschikt te maken voor fietsverkeer in twee richtingen zijn er ook aanpassingen nodig aan de haakse parkeerplaatsen langs het fietspad. De werkzaamheden bij Hof aan de Hef langs de Prins Hendrikkade duren tot 24 december. Daarna zal het verkeer weer in twee-richtingen over de kade kunnen rijden. Alleen de inrit naar de Tulpstraat wordt begin volgend jaar gemaakt, omdat dit nu de toegangsweg van de aannemer is naar het werkterrein.

Hou De Havenloods in de gaten voor het laatste nieuws over de werkzaamheden en de festiviteiten rondom de Hef.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant