Afbeelding

Stijn stuurt zijn speelgoed naar straatkinderen

Algemeen 125 keer gelezen

Rotterdam - “For you” heeft Stijn (7) met gekleurde plakletters op zijn versierde doos geschreven. Hij heeft uit zijn eigen speelgoedkist drie autootjes gekozen om weg te geven. De doos is verder gevuld met onder meer schriften, pennen, een verfdoos, zeep, tandpasta en een knuffel.

De school van Stijn, de Eduard van Beinum in Hillegersberg, doet dit jaar weer enthousiast mee met de Schoenmaatjes-actie van stichting Edukans. Kinderen in Nederland vullen een schoenendoos met schoolspullen, toiletartikelen en speelgoed voor leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden. Ze doen daarmee iets concreets voor vriendjes in arme landen. De schoenendozen gaan naar kinderen op scholen, in weeshuizen, vluchtelingenkampen en opvangcentra voor straatkinderen in Ghana, Irak, Moldavië en Albanië.
Zangers Nick & Simon zijn sinds 2010 ambassadeur van Edukans. “We hebben gezien wat onderwijs doet: hoe kinderen hun potlood en schrift koesteren, hoe trots een docent vertelt dat de school uithuwelijken voorkomt. Maar bovenal zagen we kinderogen stralen als ze onderwijs krijgen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant