Afbeelding

Moeder mishandelt arts na het ‘slaan’ van haar kind

Algemeen 193 keer gelezen

Rotterdam - Een 27-jarige moeder uit Ommoord moest zich onlangs bij de politierechter verantwoorden voor het uitdelen van meerdere stompen aan haar huisarts. De dokter zou haar zoontje hebben geslagen.

Ze bezocht in april met haar peuterzoontje de dokter en in de behandelkamer kraste de kleine eerst met een speelgoedautootje hard over een tafel. Nadat de arts de moeder weer tevergeefs vroeg het kind in toom te houden en te corrigeren, bewerkte het jochie stoelbekleding met een kleurpotlood zonder dat ze ingreep.

De dokter deelde hierop – volgens eigen zeggen – ‘een veeg’ uit. Maar volgens de moeder kreeg het kind een klap in zijn gezicht. Volgens de arts was het een aai over de wang om de aandacht van de peuter te krijgen. Woest verliet de moeder met haar zoon de behandelkamer. Toen de dokter al met de volgende patiënt bezig was, stormde ze ineens binnen en gaf de arts meerdere klappen.

“Ik had het misschien niet moeten doen, maar ik was helemaal woest. Een kind sla je niet”, zei ze de rechter, die haar een voorwaardelijke werkstraf van 20 uur oplegde, nadat de aanklager de werkstraf onvoorwaardelijk tegen de Rotterdamse had geëist. Maar er lagen nog twee dagvaardingen op tafel. Twee jaar geleden had moederlief na een glas te veel op bonje met haar zus in Capelle. Televisies sneuvelden, een kledingkast ging om en met de ketchupfles was alles ondergespoten.

“Ja, klopt. Heb ik gedaan. Maar we hebben het bijgelegd. Mijn zus heeft een brief gestuurd met het verzoek de aangifte in te trekken”, aldus de geëmotioneerde verdachte. Haar moeder en zus op de publieke tribune knikten bevestigend. “Een aangifte intrekken, kan niet. Want het is toch gebeurd. Maar ik zal er rekening mee houden”, reageerde de rechter, die haar voor de vernielingen een geldboete van 200 euro oplegde.

Voor een winkeldiefstal in augustus kreeg ze van de rechter niet nog een geldboete opgelegd, omdat ze met financiële problemen kampt. Hij hield het bij ‘een schuldigverklaring zonder strafoplegging’, terwijl de aanklager een geldboete van nog eens 200 euro had geëist.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant