Afbeelding

Bewoners Laurens Dijkveld krijgen kerstpakketten

Algemeen 319 keer gelezen

Rotterdam - Afgelopen zaterdag 24 december hebben alle 58 bewoners van Laurens Dijkveld bezoek gehad van de kerstman en kerstvrouw.
Ze hebben allemaal een kerstpakket ontvangen , allemaal een kerststuk gehad en allemaal wat lekkers bij de koffie gehad.
De kerstman, Marcel Stadhouders , heeft anderhalve week geleden pas het initiatief genomen voor deze spontane actie.
“Mijn moeder woont na een cva nu 2 maanden in laurens dijkveld,we bezoeken haar met mijn vader en zus iedere dag 2 keer , ouderen en zorg is een thema deze tijd en we maken dat nu dagelijks mee , de strijd hierover word gevoerd in den haag en door zorgverzekeraars , en ondertussen zijn zorginstellingen met de handen gebonden door regeltjes die iemand achter een bureau verzint , handen aan bed worden weg bezuinigd , en dat niet alleen , nee ze mogen ook nog allerlei formulieren invullen en rapportages invullen.
We spreken mensen uit de zorg die er mee gestopt zijn , het leuke is eraf en het contact is weg , het enige wat ze doen is rennen en vliegen om alle hulp vragen te kunnen beantwoorden van bewoners.
Wat heb ik een respect voor de mensen in de zorg.
Maar hoe graag ze ook willen zorgen het word ze onmogelijk gemaakt, werk wat ze vroeger met zijn 10en deden moet nu alleen gebeuren.
Maar ondertussen zitten deze ouderen in een poepluier te wachten totdat ze tijd hebben om ze te verschonen , staan ze bij de lift te hopen op een praatje , want van
Mantelzorgers wordt verwacht te helpen , maar hoe doe je dat als je op de dag werkt om zelf ook te kunnen eten?. Deze ouderen hebben Nederland opgebouwd na de oorlog en deze ouderen laten ze in den haag barsten in een poepluier. Te triest voor woorden.
Anderhalve week geleden kwam ik bij mijn moeder vandaan en elke keer als ik wegga staat er een mevrouw bij de lift die altijd vraagt “meneer hoe laat is het” deze dag ook” ik kwam de lift uit en zag ze en wilde mijn telefoon al pakken om de tijd te zien en ja hoor “meneer hoe....gaat het met u? Ik was verbijsterd en mijn hart brak. Ze vroeg hoe het ging, hoe het met mijn moeder ging , we hadden een praatje en ze lachte weer.
Ik ging naar buiten en dacht ik wil iets doen voor deze mensen.
Het idee kwam spontaan en is gegroeid tot een groot succes. Ik ben bedrijven gaan mailen , via social media en via via gaan benaderen om te sponseren en ondanks de korte tijd is het gelukt!
Bakker klootwijk gruttostraat heeft lekkers bij de koffie gesponserd , renes heeft de dozen voor de pakketten gesponserd , de bloemenjungle heeft prachtige kerststukken gesponserd en jumbo wuijts Vlaardingen , coop bredenoord , Albert Heijn dillenburgplein , stroopwafel express , italiano drop , Vodafone en rtc/rmc hebben de inhoud van de pakketten gesponsord , alle vogeltjes die bewoners nog hebben zijn verwend door dierenspeciaalzaak beestenspul.
Het was een mega succes!
Bewoners waren tot in tranen ontroerd , sommige konden geen woord meer uitbrengen , sommige waren aan het schateren van het lachen als ze me in kerstmanpak binnen zagen komen. En sommige gingen helemaal stuk als we zelfs aan hun vogeltje gedacht hadden maar bovenal hebben we eens een praatje gemaakt met deze lieve mensen en we kregen van alle bewoners hele verhalen over kinderen en kleinkinderen en achterkleinkinderen,over vroeger en ga zo maar door,geweldig. De reacties op social media zijn zo overweldigend dat dit niet de laatste keer is geweest , maar vooral de reacties van de bewoners gaan wij nooit meer vergeten. Wij, de kerstman , Miranda stadhouders mijn vrouw , mijn zus Henny de kort-stadhouders en zwager Ruud de kort hebben ondanks de lange dag genoten van alle bewoners van dijkveld! Jullie reacties en gezichten waren onbetaalbaar! “
Dit schreeuwt om een vervolg.
We hebben een kleine steen gelegd in een rivier , we hopen dat ze in den haag een grote neerleggen! Want over een aantal jaren bent u of zijn wij die echtgenoot, vader, moeder, oma of opa in die poepluier en bij de lift.
Bewoners dijkveld en sponsoren bedankt!!! Het was onvergetelijk !!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant