Afbeelding

Ronald Ligtenbergs volkomen uit de hand gelopen dromen

Algemeen 115 keer gelezen

Rotterdam - Toen hij zijn marketing activiteiten bij Nighttown inruilde voor het organiseren van dance events voor doven én horenden, had Ronald Ligtenberg niet kunnen dromen dat zijn ideeën wereldwijd tot zoveel succes zouden leiden. “Het is volkomen uit de hand gelopen.”


Het format van Ligtenbergs dance events vond onder de naam Sencity al snel gretig aftrek over de hele wereld. Food-, text-, aromajockeys, dansgroepen en de trillende Sensefloor die kleuren laat zien, zorgen voor zintuigelijke sensaties waardoor bezoekers muziek kunnen zien, voelen, proeven en ruiken
Ligtenberg schreef over zijn bijzondere ervaringen een boek. Daarin wordt het gedachtegoed van zijn stichting onderverdeeld in tien hoofdlijnen, aan de hand van persoonlijk verhalen. Zoals dat van Serhat. “Serhat werd vrijwel doof geboren in een moslimgezin in de buurt van Rotterdam. Hij bleek gay maar trouwde toch, in de hoop dat ‘het’ wel over zou gaan. Dat ging het niet, maar Serhat bleek wel heel goed te kunnen dansen. Dit talent gaf hem de moed om afscheid te durven nemen van familie en huwelijk en als danser met Sencity mee te gaan. Tot overmaat van ramp liep hij ook nog hiv op, maar ook daar wist Serhat een positieve draai aan te geven door inspirerende voorlichting te gaan geven!”
Omdat het gedachtegoed van Ligtenberg in Rotterdam werd geboren, wordt op 19 januari een launch event gehouden in Rotown. “Dan wordt tevens gestreden om De Podiumbeest Award, waarbij muzikanten hun beste performance moeten laten zien aan een dove jury De inzet is een plek van de Sencity-editie op 8 april in De Doelen. Dan wordt ook het boek Possibilizing gepresenteerd.”
De crowdfunding om het boek gedrukt te krijgen loopt tot en met 31 december. Meer info: www.voordekunst.nl/projecten/5182-the-art-of-possibilizing.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant