Afbeelding

Robin moet ouderlijk huis uit na overlijden moeder

Algemeen 179 keer gelezen

Rotterdam - Ze zorgde intensief voor haar zieke moeder die overleed aan baarmoederhalskanker. In die emotionele periode vergat student Robin Pasveer (21) zich in te schrijven op haar ouderlijk adres aan de IJsclubdwarsstraat in Kralingen. Nu moet ze van Woonstad uit de woning.

Door Gerrit van Loon

Robin Pasveer is geboren in het huis waar ze nu woont. Eén jaar in totaal stond ze op een ander adres, een studentenhuis bij het Hofplein, ingeschreven. Toen ze na de begrafenis van haar moeder, die in maart dit jaar overleed aan haar ziekte, door kreeg dat ze niet de hoofdhuurder was, schreef ze zich alsnog in. Te laat. Woonstad reageerde onverbiddelijk. Andere mensen hebben voorrang. Robin: “Wij waren in die tijd bezig er voor elkaar te zijn. Dan heb je wel andere dingen aan je hoofd dan je in te schrijven. Ik snap niet dat ze niet iets coulanter zijn.”

“Hoe vaak komt deze situatie nu voor”, vraagt Robin zich af. Ze snapt best dat Woonstad meer geld kan vragen bij een nieuw huurcontract. Dat wil ze ook graag betalen. “Ik wil best een heel nieuw huurcontract aangaan met ze. Ik ben gestopt met studeren en heb nu twee baantjes. Als maaltijdbezorger én als cateringmedewerker op Katendrecht. Waarom is Woonstad hier zo star in?”
“Omdat mijn moeder geen erfenis achterliet, zitten de herinneringen aan haar vooral in dit huis”, vertelt Robin. Mijn ouders waren gescheiden, maar gingen goed met elkaar om. Mijn pa woont verderop in Kralingen. Bij hem intrekken gaat niet, mijn jongere zusje woont al bij hem in. Zijn huis is daar te klein voor. Bovendien ben ik volwassen en wil ik door met mijn leven. Ik wil vastigheid. Het contact met Woonstad loopt ook via beider advocaten. Mijn contactpersoon bij Woonstad heb ik nooit persoonlijk gesproken. Alles liep kortaf via de mail.”
Nog steeds wordt de 21-jarige Rotterdamse geconfronteerd met het sterven van haar moeder. “Er komen nog ziekenhuisrekeningen binnen. Ik ben veel aan het regelen, maar niet iemand die makkelijk om hulp vraagt. Mijn moeder kwam oorspronkelijk uit België. Ook de Belgische kant van de familie biedt nu hulp aan mij aan. Mijn moeder is begraven op de oude begraafplaats van Crooswijk. Vlakbij dus.”

Op 17 januari behandelt een rechter deze zaak. Een uitspraak laat nog langer op zich wachten. Woonstad wil tot die tijd niet inhoudelijk op deze privézaak ingaan. Tot een uitspraak woont Robin in haar woning. “Ik pas er op honden, die ik uitlaat in het Kralingse Bos. Het gaat mij meer om de emotionele waarde die dit huis heeft. Het is een tastbare herinnering die ik niet zomaar wil loslaten.”

Uit de krant