Afbeelding

Magische George Michael

Algemeen 171 keer gelezen

Rotterdam - De column van Tineke Speksnijder gaat dit keer over George Michael. En wat voor magische invloed de overleden zanger op haar had. 

En dan sta je op Tweede Kerstdag op en dan zie je dat George Michael gestorven is. Veel te jong, 53 jaar. Het album Older had voor mij iets magisch. In 1997 heb ik, na een nogal roerige tijd een paar maanden door India gezworven. Nee, ik was niet op zoek naar goeroes en ook niet op zoek naar mezelf, ik had gewoon zin om te reizen. En daar belandde ik op een dag in een strandtentje aan een verlaten strand. En toen hoorde ik betoverende muziek, George Michael. De ondergaande zon, de golven en die muziek. Elke avond ging ik terug en zodra ze me zagen ging die muziek op.

Helaas hadden ze ook de slechtste alcohol die ik ooit gedronken heb, na vier dagen had ik maagkrampen en dan is het echt slecht, want ik heb een maag van beton. Een middel kopen bij de apotheek, ze keken me heel begrijpend aan en gaven me precies het goede middel dacht ik, de krampen verdwenen. Totdat ik een paar net afgestudeerde dokters tegenkwam, of ze het even mochten zien. Het bleek het meest heftige medicijn tegen reuma te zijn. Dus het verdween zo in de vuilnisbak. Maar ook met alleen cola bleef het een prachtig moment van de dag. Toen ik weer thuis was ben ik die cd gelijk gaan kopen en altijd kwam dat gevoel weer terug. Wat jammer dat hij nooit meer van die mooie muziek zal maken.

Zo aan het einde van het jaar mijmer ik sowieso wat af. Ik denk aan de mensen die er niet meer zijn en dat ik ze mis. Maar gelukkig ook aan de leuke dingen. Aan alle mooie mensen die ik om me heen heb. Aan de zaak die een hele nieuwe pui heeft en dat dat het laatste was dat ik wilde doen, nu ben ik echt klaar, alles is gedaan nu. Kan je nagaan hoe lelijk die oude pui was. Guus Meeuwis is er op de foto gegaan voor zijn cd, omdat het zo lekker rauw was. Daarna vielen er nog meer tegels spontaan af, maar ja ze zaten er ook al bijna een eeuw. En dan is het jaar weer bijna voorbij. De oudjaarsparty komt eraan en ik vind die laatste dag van het jaar altijd spannend.

Ik wens u allemaal een fantastisch nieuwjaar toe.

Tineke Speksnijder is eigenaar van café de Schouw aan de Witte de Withstraat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant