Afbeelding

Michel Goené snurkt als een straaljager

Algemeen 297 keer gelezen

Een luid snurkende bedgenoot brengt partners vaak tot uiterste wanhoop. Zo sneed een Indiase vrouw ooit nachts de tong van haar snurkende echtgenoot af. Zo ver gaat Bianca Goené niet; wel slaapt ze regelmatig op de bank in de woonkamer. Haar man is onlangs uitgeroepen tot hardste snurker van Nederland. Het geluid dat hij ‘s nachts produceert, benadert dat van een laagvliegende straaljager.  

NISSEWAARD - ‘Mijn dochter Chris en een ‘s nachts overblijvend vriendinnetje waren na een nachtelijke snurkpartij zo geschrokken dat ze de politie wilden bellen”, vertelt Bianca. ‘ ’Mamma, er is beneden een inbreker. We horen stoelen en kasten schuiven.’ Die nacht lag Michel op de bank. Het geluid van zijn snurkende ademhaling leek op dat van inbraakgeluiden!’

Edwin Evers

Een paar weken geleden lag ze weer eens naast haar luid ronkende echtgenoot en nam uit balorigheid met haar telefoontje het geluid op. Samen met een mail stuurde ze het naar radiomaker Edwin Evers van Radio 538 die eerder had opgeroepen om ‘snurkers aan te geven’. Het gevolg van haar ‘daad’ was een schier onuitputtelijke stroom van landelijke en lokale belangstelling van kranten, radio en televisiestations. En Michel Goené (47) uit Spijkenisse werd uitgeroepen tot de hardste snurker van Nederland. Volgens de kliniek voor Snurken en Apneu die zijn slaapgeluiden analyseerde, produceert een slapende Goené minimaal 87 decibel. ‘Vergelijkbaar met het lawaai van een laag overkomende straaljager’ aldus een woordvoerder van de kliniek.

124 kilogram

Behalve de ‘eretitel’ “Snurker van het jaar” krijgt Michel binnenkort ook een oplossing voor zijn nachtelijke inspanningen uitgereikt. ‘Ik mag half januari in de kliniek een mondbeugel aan laten meten. Mijn vrouw heeft daar eerder al eens naar geïnformeerd maar zo’n ding is een kostbare zaak. Ik hoop dat het helpt hoewel ik zelf niet wakker word van mijn gesnurk’ aldus de bijna 2 meter en nu nog 124 kilogram wegende Spijkenisser.

Zelf doet hij er ook van alles aan om zijn Bianca en ‘leendochter’ Chris een ongestoorde nachtrust te gunnen. Ik ben bij M.Point in Hekelingen gaan sporten en wordt daarbij enorm geholpen door de eigenaar en personal trainer Martin van Assendelft. Die heeft eerst mijn eetgewoonte veranderd. Ik schep rustig tweemaal op.

Lekker eten

“Martin vertelde dat ik gewoon moest eten wat ik lekker vind maar dan wel op een ontbijtbordje en niet op een groot diep dinerbord. Ik ben door te sporten en aanpassing van mijn voedingspatroon inmiddels 22 kilo’s kwijt. Dat scheelt volgens Bianca in het volume van mijn gezaag ‘s nachts. Ik wil in het nieuwe jaar nog eens 10 kilo kwijt en samen met de mondbeugel moet dat voldoende zijn om mijn buurman rechts ‘s nachts niet wakker te houden. Hij moet zelf hard om zijn opmerking lachen want de Goené’s wonen op een hoekhuis en rechts woont dus niemand. Wat de buurman links ervan vindt is onbekend.

Vrouwen

Niet alleen mannen snurken als een straaljager. In de twee voorgaande jaren waren het ‘winnende’ vrouwen die hun omgeving ‘terroriseerden’. Is de beugel het ei van Columbus? Ik heb er hoge verwachtingen van anders organiseert zo’n bedrijf niet voor de 8e keer op rij zo’n wedstrijd’ zegt Michel hoopvol die zijn vrouw nu wel eens met kerst een ‘echt stille nacht’ toewenst. ‘Bianca kan het overigens wel aan hoor. We zijn nu bijna 6 jaar bij elkaar en mijn gesnurk valt in het niet bij de geluiden van onze jonge onstuimige liefde hahahaha.. Soms verhuist ze naar het bed van haar dochter die dan een paar dagen bij haar vader slaapt of ik kruip zelf een nachtje op de bank.’

Uit de krant