Afbeelding

Gijzeling in Delfshaven past zó in een horrorfilm

Algemeen 17 keer gelezen

Rotterdam - De gijzeling van een Rotterdammer in 2013 in de Blokmakerstraat in Delfshaven paste zo in een horrorfilm. Hij kreeg klappen en werd onder bedreiging van een mes op zijn keel en pistool tegen zijn hoofd door zes kennissen gedwongen zich helemaal uit te kleden. Hij werd naakt vastgebonden op een kist, overgoten met terpentine en dan begint het geklier met een brandende aansteker.

Onder de zware dreiging haalt het dan 19-jarige slachtoffer uiteindelijk thuis z’n bankpas en geeft die af met zijn pincode, waarna geld van zijn rekening verdwijnt. “Doodsbang is hij. En terecht. Hij denkt het niet te zullen overleven, voelt zich vernederd en wordt zelfs gefilmd in die positie, lijkt het,’’ stelde onlangs de aanklager tijdens de rechtszaak tegen de enige volwassen verdachte.

Die kon niet eerder worden berecht, omdat hij in België vastzat voor drugshandel. Drie aangehouden minderjarigen zijn eerder al veroordeeld door de kinderrechter. Twee zijn er vrijgesproken door gebrek aan voldoende bewijs van deelname aan de gruwelijkheden. De laatste verdachte hoorde 9 maanden cel tegen zich eisen. Daarnaast zou de nu 22-jarige Rotterdammer 9 maanden zitten voorwaardelijk moeten worden opgelegd om hem op het rechte pad te houden. “Er klopt niks van de aangifte. Allemaal een smerig opzetje om mij te naaien. We hadden ruzie, omdat hij mijn sportschoenen had geleend en beschadigd terug gaf. Hij zou ze vergoeden, maar kwam niet met geld. Er is geen geweld gebruikt en hij kon zo weg. Al die aanwezigen waren vriendjes van hem”, aldus de verdachte, die al heel vaak achter de tralies zat voor vermogens- en drugsdelicten.

Volgens de medeverdachten en het slachtoffer beschuldigde de Rotterdammer hem van ‘snitchen’ naar de politie en het stiekem doorgeven van zijn telefoonnummer. “Als het zo allemaal niet is gebeurd”, vroeg de rechter zich af, “waarom zouden de medeverdachten u dan beschuldigen, terwijl ze daar mee ook zichzelf automatisch belasten? En er is een lege terpentinefles gevonden en het stonk enorm naar die brandstof.’’ Uitspraak over twee weken.

Uit de krant