Afbeelding

Meeuwenplaat trakteert WCR op nederlaag

Algemeen 56 keer gelezen

Hoogvliet - Meeuwenplaat trok de goede lijn van voor de winterstop door en bleek dat de reeks oefenwedstrijden tegen hoger spelende clubs en het prima trainingskamp hen goed had gedaan.

De wedstrijd was spannend tot het laatst, emoties liepen soms hoog op. De uitstekende scheidsrechter Hr Dijk voelde de wedstrijd heel goed aan en zorgde er mede voor dat het een hele goede wedstrijd werd met veel spannende momenten.

Meeuwenplaat ging direct na het beginsignaal de aanval zoeken en had een half uur lang het beste van de wedstrijd. Ondanks de vele aanvallen leverde het niet al te veel spannende momenten voor de goal op, want beide defensies deden hun werk goed. Na een half uur werd W C R sterker wat uitmondde in een overwicht tot aan de rust. Beide teams hadden één echt gevaarlijke aanval maar faalden in de afwerking. Ruststand derhalve 0 - 0.

Na de rust bleef de wedstrijd boeiend en een lust om naar te kijken. Meeuwenplaat bleef van achter uit goed uitverdedigen en de snelle mannen bij de thuisclub zorgden voor veel gevaar. W C R speelde nagenoeg hetzelfde spelletje met een verzorgde opbouw maar met minder snelheid het doel zoekend. W C R probeerde het meer met lange ballen richting het doel om zodoende de Meeuwenplaat verdediging in de problemen te brengen. Dat leverde enkele keren gevaarlijke situaties op, maar geen doelpunten.

In de 55ste minuut kwam de zoveelste snelle tegenstoot van de thuisclub met een uitstekende dieptepass naar Gregory Ott. Hij nam op snelheid de bal mee en schoot de bal direct achter de ex Meeuwenplaat doelman Giovanni. Dolle vreugde bij het voltallige Meeuwenteam.

WCR ging vol op de aanval en creëerde een overwicht dat echter optisch was, want de Meeuwenplaat defensie hield makkelijk stand. De snelle uitvallen van de Meeuwen bleven gevaarlijk maar de W C R defensie hield lange tijd stand. Wel bleven de Meeuwen op snelheid met counters gevaarlijk.

Naarmate de tijd verstreek nam W C R meer risico’s waardoor er meer mogelijkheden aan Meeuwenplaat kant kwamen door op snelheid langs de W C R verdedigers te flitsen. In de 70ste minuut moest de licht geblesseerde Remon Gouw naar de kant. Hij werd vervangen door de van een blessure terugkomende centrumverdediger Stevert Verschoor. Er veranderde niets aan de speelstijl van Meeuwenplaat, want beiden zijn steunpilaren voor de solide defensie waarbij aanvoerder Wesley van Gils de regie sterk in handen hield.

Vijf minuten voor tijd viel de beslissing, want één van de snelle uitvallen trof doel. Mitchel Ott stoof weer eens langs een W C R verdediger en schoot de bal kansloos voor de W C R keeper in het doel. De 2 – 0 zege voor Meeuwenplaat was verdiend en zorgde voor nog meer spanning in deze mooie derde klasse. Zowel Meeuwenplaat als W C R zullen zich de rest van de competitie in de bovenste regionen bevinden want beiden hebben een goede ploeg met mogelijkheden.

Zondag weer een krachtmeting voor  Meeuwenplaat want dan gaat men op bezoek bij het stevig op de eerste plaats staande Slikkerveer waar om 14.00 uur begonnen wordt.
Psychologisch voordeel is dat Meeuwenplaat de thuiswedstrijd tegen Slikkerveer met 2-1 had gewonnen en nu in uitstekende vorm verkeert.