Foto: Casper van Dort
Foto: Casper van Dort

Ilse en Sten openen viszaak Sylt op Nieuwe Binnenweg: 'Hoge kwaliteit, geen poespas.'

Rotterdam - Kreeft, oesters, dagverse vis, maar ook kibbeling van hoge kwaliteit. De nieuwe SYLT heeft haar deuren aan de Nieuwe Binnenweg 135D geopend. 'Hoge kwaliteit, geen poespas.'

De formule van SYLT Seafood zit precies tussen een take-away en een restaurant in. Vandaar de term fast casual. De liefhebber van het luxere zeebanket schuift op de Nieuwe Binnenweg aan voor kreeft, oesters en dagverse vis met een glas wijn of champagne. Liever trek in iets snels? Gasten kunnen er ook bijvoorbeeld een tuna burger of kibbeling eten of afhalen voor de lunch. 

Bij SYLT Seafood vind je geen gedekte tafels met strak linnen. Om de drempel zo laag mogelijk te houden doet de seafoodbar niet aan reserveringen. Je kunt er binnenlopen wanneer je wilt. De zaak biedt plek aan ongeveer 50 personen.

De initiatiefnemers van het concept zijn Ilse Bruijstens en Sten Limburg. Zij runden twintig jaar lang verscheidene horecazaken in Barendrecht en kennen als geen ander de kneepjes van het vak. Na al die jaren was het echtpaar toe aan een nieuwe uitdaging. 'Nooit meer een restaurant, riep ik altijd. Maar iets nieuws opzetten in de horeca bleef toch kriebelen', vertelt Ilse. 'Een concept zoals SYLT Seafood was er nog niet in de stad. We wilden ons naast de kwaliteit van de gerechten onderscheiden met een gevarieerde kaart waarvan je de hele dag kunt bestellen. Van kibbeling tot kreeft: voor ieder wat wils.' 

Voor de kwaliteitsmaatstaven die SYLT Seafood hanteert, werken de eigenaren samen met Schmidt Zeevis Rotterdam. Voor de ontwikkeling van de kaart schakelde SYLT Seafood de bekende Rotterdamse chef IJsbrant Wilbrenninck in, de voormalige rechterhand van Herman den Blijker. Nog een bekende partij is De Horecafabriek uit Den Haag, bekend van o.a. MaMa Kelly. Zij ontwierpen het\ interieur.

Meer info via www.syltseafood.nl.

Meer berichten
Shopbox