Steeds meer mensen delen een auto met de rest van de buurt

Rotterdam - Met een Buurauto in de buurt moet de parkeerdruk verminderen en de lucht schoner worden. In allerlei buurten wordt er al zo'n auto gebruikt, en er komen binnenkort weer nieuwe buurten bij,

Buurauto is een honderd procent elektrische auto die je deelt met buren of je buurt. Sinds eind 2016 is dit deelplatform met louter honderd procent elektrische auto's aanwezig in Rotterdam. In het Oude Noorden, Blijdorp en Delfshaven. Met ingang van volgende maand gaat Buurauto ook van start Buurauto in Bergpolder, Liskwartier, Agniesebuurt en Provenierswijk. Er is recentelijk onderzoek verricht naar de wenselijkheid van autodelen in deze wijken. Bewoners gaven aan dat deze hoog is. Er is veel parkeerdruk en de luchtkwaliteit is slecht.

Tevens zal Buurauto in samenwerking met de gemeente Rotterdam gaan kijken naar de haalbaarheid van een combinatie van elektrische deelfietsen en elektrisch autodelen. De gesprekken tussen diverse partijen vinden op dit moment plaats. Uitsluitsel hiervan wordt op korte termijn verwacht.

Gemeente Rotterdam organiseert informatiemarkt over auto- en fietsparkeren bij u in de wijk?

Op maandag 19 maart a.s. organiseert de gemeente Rotterdam samen met verschillende partners waaronder Buurauto een informatiemarkt in het Grafisch Lyceum Rotterdam aan het Stadhoudersplein 35. Je bent tussen 16.00 uur en 20.00 uur van harte welkom. Tijdens deze inloopbijeenkomst krijg je informatie over de verschillende parkeermaatregelen en -mogelijkheden voor de fiets en voor de auto.

Als je meer wilt weten over Buurauto kun je vrijdagen tussen 10.00 uur en 18.00 uur langskomen bij
De Duurzame Werkplaats, Rodenrijselaan 33a.

Meer berichten
Shopbox