Niemand belt met klachten over 'asowijk'

Rotterdam - Het speciale telefoonnummer voor het melden van overlast rondom de Skaeve Huse aan de Soesterbergstraat is sinds de ingebruikname nog nul keer gebeld.

Ook de beheerscommissie, waar onder meer bewoners en ondernemers uit de omliggende wijken aan deelnemen, bevestigen dit beeld. Omwonenden merken nauwelijks iets van de Skaeve Huse en haar bewoners en er zijn geen incidenten gemeld. De beheerscommissie komt regelmatig bij elkaar om te spreken over de voortgang van de containerwoningen.

De Skaeve Huse zijn sinds juni 2017 in gebruik. De woningen zijn bedoeld voor Rotterdammers die ernstige overlast veroorzaakten. Inmiddels zijn 9 van de 11 containerwoningen bewoond. Sinds de bewoners naar de Skaeve Huse zijn vertrokken, is ook het aantal overlastmeldingen in de oude woonomgeving gedaald tot nul. Bewoners van de Skaeve Huse krijgen persoonlijke, intensieve zorg en begeleiding door het Centrum voor Dienstverleningen. Zo wordt er bijvoorbeeld psychologische hulp, therapie en een dagbesteding aangeboden. Daarna wordt er gewerkt aan een terugkeer naar een normale woonsituatie.

Zie ook www.rotterdam.nl

Meer berichten
Shopbox