Afbeelding
Foto: Emile Hilgers

Broers Wesseling willen met 010 Trojans Tulip Bowl winnen

Algemeen 312 keer gelezen

Rotterdam - De 44-22 overwinning tegen Leiden Lightning was afgelopen weekend een mooie start van de nieuwe competitie voor 010 Trojans. Op sportpark De Vaan debuteerden veel nieuwe spelers en ook verschillende coaches hadden nog niet eens een oefenwedstrijd met de nieuwe selectie meegemaakt.

Door Emile Hilgers

“We moeten nog aan elkaar wennen”, beaamt Roy Wesseling (27), die samen met broer Kevin (24) al vanaf de jeugd bij de Rotterdamse American Footballclub speelt. “Voor deze eerste wedstrijd hebben we pas zes keer samen getraind. Technisch zijn we nog niet op het niveau waarop we zouden moeten zitten.”
Roy is linebacker en vindt het geen probleem dat hij meer concurrentie heeft gekregen. “Versterking is altijd gunstig voor het team.” Kevin is running back en al jaren een vaste kracht in zowel het eredivisieteam van de Trojans als de nationale ploeg. Zondag scoorde hij tegen Leiden maar liefst 18 punten voor zijn club.
Op de vraag wat het doel is dit seizoen met de Trojans, antwoorden de gebroeders tweestemmig: “De Tulip Bowl”. Vorig jaar werd de wedstrijd om het landkampioenschap tegen Amsterdam Crusaders afgetekend verloren, maar met de nieuwe coaches en teamgenoten verwachten ze meer weerstand te kunnen bieden. Kevin: “Als we weer tegen Amsterdam spelen, hebben we meer kans dan vorig jaar.”
Opvallend is dat vrijwel de volledige coaching staff een time-out heeft genomen bij Oranje om een seizoen bij de Trojans aan de slag te gaan. “Omdat de Dutch Lions zich niet gekwalificeerd hebben voor het EK, hebben we even geen wedstrijden met het Nederlands team”, verklaart headcoach Pascal Matla.

“De gelegenheid deed zich voor om bij een club te gaan coachen, want Rotterdam zat zonder coaches. Drie weken geleden zijn we ingestapt.” “Ik heb vandaag veel dingen gezien die goed gingen en ook dingen die niet goed gingen. Al met al was ik positief verrast. Voor mij is ons doel elke wedstrijd winnen. En in elk geval de playoffs halen.”
Nieuw zijn onder anderen defensive coördinator Michel Storm, offensive coördinator Pepijn Medonca en vijf spelers afkomstig van Alphen Eagles: Errol Zeefuik en Ishmar Reiph Jermayne Sanches Tavares, Idemar Bernadocus en Bram van Adrichem. Vanuit de eigen jeugd kwamen Jan van der Linden en Maté Nagy in de hoofdmacht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant