Afbeelding

Schillenboer haalt 100 kilo per dag op, zijn kar is al te klein

Algemeen 82 keer gelezen

Rotterdam - De proef met de schillenboer in een deel van het Oude Westen wordt verlengd tot en met zomer 2017. Na huis-aan-huisvoorlichting is de opgehaalde hoeveelheid gft verdubbeld van 50 kg per ophaaldag naar 100 kg. Ook is het aantal deelnemers uitgebreid. Ruim 100 huishoudens doen mee. Waardoor de bakfiets nu te klein is en een groter vervoersmiddel nodig is. Op verzoek van bewoners zal de schillenboer vanaf 25 maart ook op de zaterdagen langskomen.


De extra inzameldag op zaterdag was een wens vanuit de 570 omwonenden. Om de toestroom aan gft-afval aan te kunnen, krijgt de schillenboer binnenkort een ander inzamelvoertuig. Na de zomer besluit de gemeente of de schillenboer ook in andere wijken van Rotterdam wordt ingezet.


Vanaf 25 maart dit jaar fietst de schillenboer drie keer per week door de wijk. Elke dinsdagochtend van 09.00-12.00 uur, vrijdagmiddag van 13.00-16.00 uur en op zaterdag tussen 10.00 - 13.00 uur kunnen bewoners het groente- en fruitafval bij de schillenboer inleveren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant