Afbeelding

Gemeente weigert Bram Ladage in Middelland

Algemeen 149 keer gelezen

Rotterdam - De gemeente Rotterdam weigert Bram Ladage op het Middellandplein. De bekende Rotterdamse frietketen wil daar in de buitenruimte een zwarte BRAM’S foodcontainer neerzetten.  

De BRAM’s foodcontainer zou er voor een periode van vier jaar en elf maanden moeten komen te staan. Maar de gemeente Rotterdam weigerde de vergunning ervoor. “Omdat een foodcontainer op deze plek in strijd is met het bestemmingsplan. Een vrijstelling wordt niet verleend omdat de container niet past bij de bestaande bebouwing en leidt tot een verrommeld straatbeeld”, aldus een woordvoerder van de dienst Stadsontwikkeling.

Bram Ladage vroeg in oktober vorig jaar of er op het Oostplein, ter hoogte van het metrostation, tijdelijk een nieuwe ‘food-container’ (Bram Gourmet) neer gezet mocht worden. Daar had de gemeente toen geen bezwaar tegen. De eerste opvallende zwarte zeecontainer van Bram’s Gourmet Frites werd in februari 2016 geopend op de Kop van Zuid. Op de hoek van de Posthumalaan en de Veemstraat, dichtbij de Rotterdamse rechtbank. De containers moeten ook een buurtfunctie vervullen.
 

(Door Gerrit van Loon)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant