Slinge Straatschoonmaak
Slinge Straatschoonmaak (Foto: SionPress)

Ingezonden: Vrijwilligers pakken vrolijk het afval van straat

Vanaf het Slingeplein in Rotterdam-Zuid stelden ruim 40 vrijwilligers van de WMS Church of God en het Albeda College Rosestraat en buurtbewoners op vrijdag 9 maart, een NLdoet dag, zich dienstbaar aan hun medemens en omgeving.

De Kerk verklaarde dat “de leden éénsgezind opkwamen om de omgeving schoon te maken en de gezondheid van de stadsbewoners te beschermen voor het naderende Pascha van het nieuwe verbond, toegestaan door God aan de mensheid om eeuwig leven te ontvangen en vreugde te hebben.”

De vrijwilligers pakten vrolijk alle afval van de straat tot aan metrostation Slinge, op. Dit leverde heel wat zakken van 50 liter, afval op. De deelnemers toonden hun tevredenheid. Scholier Robin zei: "Het is leuk en goed om dit voor je eigen omgeving te doen."

Deze vrijwillige activiteit is gebaseerd op het nieuwe verbond van het Pascha waarop Jezus Christus eeuwig leven en vergeving van zonden belooft voordat Hij Zich offerde aan het kruis. De datum is 14? dag van de eerste maand van de heilige kalender, die valt tussen Maart of April van onze jaar kalender. De Church of God is de enige kerk die, op de Bijbel gebaseerde, Pascha van het nieuwe verbond, houdt.

Ondertussen werd de bestrating op het Slingeplein waar de kerk staat, met hogedruk reinigers, gesubsidieerd door de gebiedscommissie Charlois, schoongemaakt. Terwijl met een tiental vrijwilligers van het Albeda College Rosestraat, de buitentrap van mooie bloemen en planten werd voorzien. Zo werd een begin gemaakt om het plein om te vormen tot een warme, fijne plek een "Moederstraat". Gedurende het jaar zal de Church of God samen met de bewoners en ondernemers uit Zuidwijk en Pendrecht werken aan een mooie uitstraling van het Slingeplein en omgeving.

Buurtbewoonster mevrouw van Beukelingen zei: "Mooi dat jullie dat doen voor het plein. Al die mooie bloemen, daar word ik blij van. Ga zo door!"

De Church of God gelooft, zoals inmiddels bekend, in het bestaan van zowel God de Moeder als God de Vader op basis van de Bijbel. En gedenkt de betekenis van het Pascha van het nieuw verbond in 175 landen op 7030 plaatsen in de hele wereld. Hun vrijwillige activiteiten zijn onder meer milieu schoonmaak, helpen van buren, bezoeken van verpleeghuizen, bijstaan in kinderzorg instellingen, bloeddonaties. In Korea is al ver gevorderde voortgang in milieu schoonmaak en donatie acties om patiënten te helpen enz. In Rotterdam maken ze burgers bewust van het milieu door het doen van schoonmaakacties op Slingeplein, Zuiderpark, Slingestation, Feyenoord Stadion enz. Vooral aan de 'Gift Actie' voor kinderen in ziekenhuizen, deed een opmerkelijk aantal van 850 mensen mee. Met toewijding van de vrijwilligers destijds, werden de kinderen blij gemaakt met 200 knuffels en 120 pannekoeken. Zij bezorgden hen ook wenskaarten met een boodschap van hoop op herstel. Hiervoor waren niet alleen de kinderen, maar ook hun ouders en het ziekenhuis personeel erg dankbaar.

Meer berichten
Shopbox