Sinds hij in een hogere gewichtsklasse uitkomt (tot 75 kilo) voelt Nick Gerrese zich sterker. In de Premier League wedstrijd wil hij voor eigen publiek het beste uit zichzelf halen. (Foto: Ferdy Collewijn)
Sinds hij in een hogere gewichtsklasse uitkomt (tot 75 kilo) voelt Nick Gerrese zich sterker. In de Premier League wedstrijd wil hij voor eigen publiek het beste uit zichzelf halen. (Foto: Ferdy Collewijn)

Karateka Nick Gerrese wil in 'zijn' stad een medaille pakken

Rotterdam - Op de Dutch Open 2018 in 'zijn stad' wil Nick Gerrese een medaille pakken. "Rotterdam is altijd heel bijzonder, met veel familie en vrienden op de tribune. Dit toernooi wordt extra spannend omdat er alleen maar top 100-deelnemers zijn. Al de eerste ronde sta je tegen een wereldtopper, het niveau ligt heel dicht bij elkaar."

De 23-jarige karateka van Unity99 heeft niet zulke goede herinneringen aan eerdere edities. "In 2016 liep ik in de eerste ronde een gebroken neus op en vorig jaar was het ook niet mijn beste toernooi. Ik was net naar een hogere gewichtsklasse gegaan, van tot 67 kilo naar tot 75 kilo. Dit jaar presteer ik heel goed. Ik sta fitter op de mat en heb meer energie en zelfvertrouwen. Het is zó relaxed dat ik gewoon kan eten en krachttraining kan doen. De focus ligt volledig op sterker worden en scoren op de wedstrijden."

Bij de eerste Premier League, twee maanden geleden in Parijs, verloor Nick al in de eerste ronde. "Ik moest aan het begin van het jaar nog in een wedstrijdritme komen. Er was ook, net als in Rotterdam, een sterk deelnemersveld omdat er punten te verdienen waren." Een week later nam hij revanche en werd Nederlandse kampioen en ook op twee serie A-toernooien haalde hij goede klasseringen (vijfde plaats in Spanje, derde ronde in Oostenrijk).

Dankzij zijn 48ste plaats op de wereldranglijst heeft hij ook niet de stress van wel of niet mee mogen doen bij de Premier Leagues en andere grote toernooien. "Na Rotterdam is mijn volgende doel het EK in mei. Punten heb ik genoeg, om me te kwalificeren moet ik voor de bond alleen nog vormbehoud laten zien."

Lees een groter interview op www.rotterdamtopsport.nl

Meer berichten
Shopbox