Afbeelding

Ahmed Eroglu gaat wekelijks naar tafeltennis dankzij het Jeugdsportfonds

Algemeen 42 keer gelezen

Rotterdam - Deelnemers aan de NN Marathon Rotterdam zamelen ook dit jaar weer geld in voor het Jeugdsportfonds. Mede daardoor kunnen steeds meer kinderen uit gezinnen met een kleine portemonnee lid worden van een sportvereniging. “Er is geen drempel meer”, zegt Ellen Breedveld van het Jeugdsportfonds Rotterdam. “Ouders en kinderen kunnen zich aanmelden, bijvoorbeeld via school.”

Door Emile Hilgers

Gymdocent en coördinator schoolsportvereniging Dorien van der Gaag van de Oscar Romeroschool laat een lijstje zien. “Dit is van de afgelopen paar maanden, zo’n tien kinderen zijn ingeschreven voor het Jeugdsportfonds. Via de schoolsportvereniging mogen ze drie keer vrijblijvend proeftrainen. Vinden ze het leuk, dan kunnen ze - als aan de voorwaarden wordt voldaan - een jaar lid zijn van een club.”
Schoolsportvereniging Crooswijk werkt samen met diverse sportverenigingen, waaronder ZPC Rotterdam (zwemmen), Budo Ryu Rotterdam (judo) en Got2Groove (dansen). De 9-jarige Ahmed Eroglu heeft gekozen voor tafeltennis bij 21UP. Hij is blij dat hij nu elke woensdagmiddag in de gymzaal van de Oscar Romeroschool kan trainen bij ‘meester’ Jochem.
“Eerst had ik geen sport”, vertelt Ahmed. “Ik ging met vrienden voetballen op het schoolplein of rennen op straat. Thuis speelde ik soms tafeltennis, op de keukentafel met mijn vader of mijn zus. Nu train ik met andere kinderen en speel ik wedstrijden. Een paar maanden geleden was er een toernooi; ik heb verloren maar kreeg toch een medaille.”
Ahmed wil graag zijn backhand en snelheid verbeteren. “Hij speelt goed”, zegt Jochem de Hoop. “Veel kinderen in mijn groep zijn lid geworden via het Jeugdsportfonds. Ook twee jongens die kampioen van Nederland zijn in hun leeftijdsklasse: Gabriellus Camara bij de pupillen en Yakup Yildizlar bij de welpen. Zij hebben inmiddels een kledingsponsor.”
Muhammet Eroglu vertelt dat zijn zoon voetballen ook leuk vindt. “We zijn samen naar een wedstrijd van Excelsior geweest.” Ahmed verklapt dat hij misschien later op atletiek wil. “Hardlopen vind ik ook leuk. Maar eerst een jaartje tafeltennis, daarna kijk ik wat ik ga doen.” Gevraagd, ten slotte, naar zijn grote voorbeeld in het tafeltennis, zegt Ahmed dat hij niemand weet. Of toch wel: “Meester Jochem.” De beste atleet is makkelijker: “Usain Bolt.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant