RHS was zaterdag te sterk voor Pernis (2-0).
RHS was zaterdag te sterk voor Pernis (2-0). "En voor de tweede keer op rij de nul gehouden, dat geeft ook vertrouwen", zegt trainer Klaus Lingen. Foto: John de Pater.

Klaus Lingen: ‘Wij moeten die periodetitel winnen’

Algemeen 125 keer gelezen

Kampioen worden de voetballers van Rijnmond Hoogvliet Sport niet, de titel is een prooi voor Rhoon, dat SC Botlek en Rozenburg op zes punten weet. De Hoogvlieters staan daar weer vijf punten achter met SSS, die beide gaan voor de derde periodetitel. “We kunnen moeilijk gaan rekenen, maar daar heb ik geen zin in. Wij moeten gewoon die periodetitel winnen,” zegt Klaus Lingen.

HOOGVLIET – De andere optie waar de trainer het over heeft om nacompetitievoetbal te bereiken, is dat Rijnmond Hoogvliet Sport boven Rozenburg moet zien te eindigen. Dan krijgt RHS een vervangende periode. SC Botlek en SSS hebben al een periode. “Maar het is heel simpel, we hebben alles in eigen hand met zeven punten uit drie duels in de periodestand,” legt de trainer uit. Ook SSS heeft zeven punten, Rhoon negen. “Laat Rhoon maar kampioen worden, die ploeg verdient het als het meest stabiele elftal.”

Veelbelovend

Het programma van RHS is veelbelovend. “Wij krijgen SC Botlek nog, maar verder alleen maar clubs uit het rechterrijtje. Niet dat dat gemakkelijk is hè, zijn ploegen die vechten tegen degradatie, maar op papier moet je ze de baas zijn. De Jonge Spartaan, FC Vlotbrug, GOZ, NBSVV komende zaterdag. Het zou een voordeel moeten zijn. Als wij blijven winnen, pakken wij die periodetitel.”

RHS - Pernis

RHS was zaterdag te sterk voor Pernis, dat in het rechterrijtje bivakkeert. Het werd 2-0 voor het team van Lingen. “En voor de tweede keer op rij de nul gehouden, dat geeft ook vertrouwen. Een week eerder wonnen wij met 1-0 van Bolnes. Het is aan de technische staf om de spelers scherp te houden, want we spelen wel onze beste wedstrijden tegen de betere teams van deze competitie. Nou, die krijgen wij op SC Botlek na, niet meer. Nu moeten we er staan tegen iets mindere ploegen. Niet 99 procent geven, maar 100 procent om resultaten te boeken.”

Rhoon versloeg in de race naar de titel De Jonge Spartaan met 2-1. De lijstaanvoerder verspeelde thuis nog geen enkel punt. Komend weekend gaat Rhoon op bezoek bij het kwakkelende FC Vlotbrug.

Programma

Rijnmond Hoogvliet Sport gaat komende zaterdag op bezoek bij NBSVV. De Nieuw-Beijerlanders kregen afgelopen weekend een enorme draai om de oren. ‘s-Gravendeel walste met 7-1 over de degradatiekandidaat heen. NBSVV bezet de twaalfde positie in de derde klasse D met zestien punten. Rijnmond Hoogvliet Sport is vijfde.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant