Foto: Ellen verkoelen 50plus

'Bewoners Zuidwijk willen hun hart terug'

Rotterdam - Ingezonden verslag over het protest van gisteren in Zuidwijk:

Ongeveer driehonderd mensen hebben maandagavond meegelopen met de protestmars tegen de afbraak van wijkvoorzieningen in Rotterdam-Zuidwijk. Hiermee willen bewoners van de wijk duidelijk maken dat zij het niet eens zijn met de beslissingen van het Rotterdamse stadsbestuur.

Hennie Verberne, voorzitter van Comité Wederopbouw Zuidwijk, is boos dat onder andere het buurtcentrum De Larenkamp en de sporthal De Asterlo zijn gesloopt. Het nieuwe buurtcentrum aan de rand van de wijk voldoet volgens Verberne niet. "Mensen willen hun hart terug."

Het comité organiseerde deze protestmars met 50PLUS Rotterdam. Ook de Rotterdamse afdelingen van de gevestigde partijen SP en PvdA liepen mee. Daarnaast was er ook het verfrissende geluid van de nieuwe partij PIPO aanwezig. PIPO doet mee met de gebiedscommissie in Charlois en heeft de jongste lijsstrekker uit deze regio. De gezamenlijke inspanning tussen PIPO en 50PLUS laat mooi zien dat jong en iets minder jong samen gaan voor verandering in Charlois en elkaar kunnen versterken.

Met name het persoonlijke verhaal dat Thorsten Overduin vertelde tijdens zijn speech bij “Het Middelpunt” sprak velen aan.

Meer berichten
Shopbox