Barbershopkoor The Skyline Sisters wint zilver

Algemeen 135 keer gelezen

Rotterdam - Het Rotterdamse Barbershopkoor The Skyline Sisters o.l.v. Mieneke Klinkert heeft op de landelijke kampioenschappen voor Barbershop zingen in Veldhoven de zilveren medaille gewonnen. Op dit tweejaarlijks evenement treffen mannenkoren, vrouwenkoren en kwartetten elkaar om hun a capella zangkunsten ten gehore te brengen voor een internationale jury. Elk koor of kwartet zingt twee songs, waarbij gelet wordt op de klank van de samenzang, interpretatie en presentatie.

Van de 18 deelnemende vrouwenkoren hebben de Rotterdamse vrouwen 16 concurrenten achter zich gelaten. Een geweldige prestatie!

De eerste song was de meeslepende ballad “Lover come back”. Het publiek luisterde ademloos en er werd hier en daar een traantje weggepinkt. Na het slotakkoord barstte een daverend applaus los. De tweede song was vrolijk en optimistisch: “Taking a chance on love”. Het koor heeft laten zien dat ze niet alleen een mooie sound hebben, maar dat ze met passie en overtuiging het publiek kunnen meenemen in de emotie van een song. Hun prachtige outfit maakte het plaatje compleet. De jury heeft hen terecht beloond met een tweede plaats.

Na de competitie was er de afterglow. Alle deelnemers zingen dan met elkaar onder het genot van een drankje en dan wordt nog eens extra duidelijk hoe muziek mensen met elkaar verbindt.

Het was nog lang onrustig in Veldhoven…

Nieuwsgierig geworden? Je kunt het optreden van The Skyline Sisters bekijken op Youtube via deze link : https://www.youtube.com/watch?v=AUk5yq436Jc&sns=em.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant