Afbeelding

Drainageproblemen in het Vroesenpark

Algemeen 77 keer gelezen

Rotterdam - Net nu de lente los is gebarsten, blijkt het Vroesenpark nog niet helemaal in orde te zijn. Het park kampt nog steeds met drainageproblemen. Gebruikers van het stadspark in de wijk Blijdorp krijgen natte voeten omdat er regelmatig plekken in het park onder water staan.


De ondergrond van het Vroesenpark is slecht, omdat de bovenliggende grasmat na festivals fors beschadigd werd. Iedere zomer wordt het park druk bezocht door festivalgangers. De VVD in Rotterdam maakt zich zorgen. In het Vroesenpark zijn recentelijk sportattributen toegevoegd. Op verzoek van de VVD in de gebiedscommissie is er een plek gekomen waar honden los mogen lopen. In 2015 werd al aandacht gevraagd voor het festivalbeleid in Rotterdamse parken. Fractievoorzitter Antoinnette Laan: “Ontzettend gezellig natuurlijk, die festivals, maar in het nieuwe festivalbeleid zijn maatregelen opgenomen om de openbare ruimte beter te beschermen. Door het nieuwe beleid wordt er meer rekening gehouden met de wens van omwonenden en de staat van het park.”


Nog meer gespetter in het Vroesenpark is er op 5 april bij het te water laten van het kleurige badkonijn. Kinderen van Huis van de Wijk ‘De Nieuwe Banier’ schilderden het ontwerp erop samen met Kwannie Tang en Man-Yee Mok van Studio MAKY.

(Door Gerrit van Loon)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant