John Buskens, 1946 - 2017.
John Buskens, 1946 - 2017.

Ommoordse Kipschilder John Buskens plotseling overleden

Algemeen 144 keer gelezen

Rotterdam - De man die altijd de Ommoordse Kip herstelde als deze doelwit van vandalen was geweest, is vorige week plotseling overleden. We ontvingen gisteren dit eerbetoon door Peter Buisman, voorzitter van Bewonersstichting De Witte Bollen. 

‘Vorige week is, heel plotseling, Ommoorder John Buskens overleden. John was brandweerman, maar moest dit beroep na een ernstig ongeval opgeven. In Ommoord was hij lange tijd de mysterieuze schilder, die met enige regelmaat, de Ommoordse Kip bij de Kinderboerderij De Blijde Wei weer mooi opknapte. Hij was niet de vernieler, maar de hersteller. Hij hield het graag stil, maar na een oproep in de krant werd toch duidelijk dat John zijn potjes verf gebruikte om het aanzien van de Kip op peil te houden. Nadat zij naam bekend werd, werd John de officiële de Kipschilder van de Bewonersstichting De Witte Bollen, die de eigenaar is van het kunstwerk De Kip. Zijn missie en aanpak waren niet zeuren over vernielingen, zorgen dat niemand er weet van weet is de beste remedie. Was het toch weer eens fout gegaan, dan was John meteen de volgende dag ter plekke en de Kip was weer snel netjes. Geen gedoe en geen geroddel over de Kip. De kinderen moeten altijd van een mooie kip kunnen genieten. John was geen man van woorden, maar van daden. En in het zonnetje gezet voor zijn vrijwilligerswerk was ook niet nodig. Een mooie Kip daar ging het om. John Buskes, zeventig jaar oud en nog vol actief voor iedereen die een schildersklusje aan hem gunde, is op woensdag 26 april jl. gecremeerd. 
De Stichting gaat op zoek naar een nieuwe vrijwilliger voor het onderhoud van de Witte Kip aan de President Wilsonweg. Persoonlijke boodschappen om de nabestaanden een hart onder de riem te steken en de herinneringen aan John levend te houden kunnen worden achtergelaten op: www.erasmusuitvaart/online-gedenkplaats. Wij wensen de familie heel veel strekte toe om dit grote verlies te kunnen verwerken.’

Peter Buisman

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant