Afbeelding

Scholieren van De Parel ‘dansen rond de wereld’

Algemeen 99 keer gelezen

Zwieren, zwaaien en lachen en soms heel ernstig, de jongste kinderen vanaf drie jaar van de Poortugaalse basisschool De Parel oefenen op maandagochtend de Boerenplof. De juffen doen vrolijk mee. Op maandag 3 april is er een grootse uitvoering in de sporthal van Rhoon.

Albrandswaard - Veertien klassen doen er mee. In de avonduren is er een gezellige en uitdagende Dansfit voor volwassenen. Dansleraar Bart Christiaens begeleidt het dansproject met de titel Dansen rond de wereld; vorig jaar voerde Christiaens een dergelijk cultuurproject uit op de Julianaschool in Rhoon. “Zo’n duizend bezoekers, meest ouders en grootouders, hebben genoten van de voorstelling.”

Cultuur

Bart, die dansschool Love2Do in Rhoon en Poortugaal runt, is in januari met de kinderen van de Parel begonnen. “De groepen leren dansen uit telkens een ander land. Het is in feite een groot cultuurproject. De kinderen leren wat folklore is. En in de lessen wordt aandacht geschonken aan aardrijkskunde, taal en handvaardigheid m.b.t. de dansen. De kinderen maken hun eigen kostuum door onder andere T-shirts te beschilderen met kenmerken van het land van hun dansen. Het gaat in feite om het gehele proces, waarbij de kinderen met plezier leren.” Dat gebeurt zeker, want als een dans voor tweetallen start is het telkens weer een uitdaging voor de kleintjes wie met meester Bart mag dansen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant