Afbeelding

Start 10 jaar Miniworld met hijsen van vlag

Algemeen 94 keer gelezen

Rotterdam - Het is feest! Precies 10 jaar geleden werd Miniworld officieel geopend door toenmalig burgemeester van Rotterdam, Ivo Opstelten. Op 29 maart was de aftrap met het hijsen van de Miniworld vlag op de Boompjes, bij de Vlaggenparade, door 10 Rotterdammertjes van de Rotterdamse Kinderopvang Het Steigertje. Ook plaatsvervangend directeur van Rotterdam Partners, Jannelieke Aalstein, en de directeur/grondlegger van Miniworld, Marc van Buren waren erbij.

Feestweekend 1 en 2 april

Het weekend van 1 en 2 april is het feestweekend voor de bezoekers en trouwe fans van Miniworld. Zo zijn er kinderactiviteiten zoals een springkussen, schminken en je rangeerdiploma halen. Er is een dioramawedstrijd waar bezoekers kunnen stemmen op diverse, door particulieren gemaakte diorama’s. Op zaterdag 1 april wordt er een typisch dagje ‘010’ georganiseerd: een combinatie van mini-010, en tramrit door de stad met het historische tramlijntje 10, en een bezoek aan het Trammuseum Rotterdam. Meer informatie is te vinden op www.miniworldrotterdam.com/10jaar.

7 april Opening Miniworld tentoonstelling door Ivo Opstelten

Vrijdag 7 April wordt - heel symbolisch opnieuw door Ivo Opstelten - de 25 meter lange tentoonstelling ‘Het Verhaal van 10 Jaar Miniworld’ geopend, waarin Miniworld al haar bijzondere mijlpalen presenteert. Daarbij worden ook het Jubileumboek en de jubileum dvd gepresenteerd.

Van passie tot werkelijkheid

Het begon in 2003 met de passie (modelbouw) en een idee van de directeur van Miniworld Rotterdam, Marc van Buren, toen hij de boerderij van zijn opa en oma in miniatuur nabouwde: “Eind 2003 kreeg ik een wild idee, dat ik niet meer uit mijn hoofd kreeg. Het was een optelsom van alle indrukken van en ambities voor mijn nieuwe passie”, aldus Marc. Nu,10 jaar later, is Miniworld Rotterdam met 600 m2 de grootste overdekte miniatuurwereld van de Benelux, heeft Miniworld al meerdere keren de ANWB publieksprijs gewonnen van ‘Leukste Uitje van Zuid-Holland’, en hebben inmiddels ruim 700.000 bezoekers deze unieke attractie in Rotterdam gevonden. Een droom is werkelijkheid geworden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant