Afbeelding

Ingezonden: Vrijwilligers gezocht voor Motto Rotterdam – Delfshaven

Algemeen 78 keer gelezen

Rotterdam - Henk Kamminga is projectleider van Motto Rotterdam – Delfshaven. Hij vertelt waar deze organisatie voor staat en doet een oproep voor vrijwilligers om zich te melden.

Je hoeft er niets voor te doen. Elk jaar wordt je een jaar ouder. Het gaat vanzelf. Maar wat veel mensen niet beseffen is dat, met het ouder worden, deze laatste fase van je leven best wel zwaar kan zijn. Veel mensen ervaren de tijd van werken, carrière maken en tegelijk het opbouwen van een gezin als een zware en stressvolle fase in het leven. Of als je de grens van 50 bent gepasseerd en in je midlife terecht komt. Moeilijke periodes in het leven. Maar als alles zijn plek heeft gevonden, de kinderen de deur uit zijn, je mag gaan genieten van je pensioen, lijkt het alsof je leven verder op rolletjes loopt en je mag gaan genieten van je oude dag. Niet wetend, dat er voor de meesten nog een zware periode wacht…..

Ik ben zelf nu de 50 gepasseerd en ga dagelijks veel om met oudere mensen. Steeds meer besef ik dat er nog een hobbel wacht, die genomen moet worden. Ben je je daar bewust van? Kan je jezelf er op voorbereiden? Hoe is het wanneer je nu midden op de hobbel zit?

Mensen om je heen vallen weg: overlijden van echtgenoot, van familie en vrienden. Je komt steeds meer alleen te staan. Afnemende gezondheid, je mobiliteit vermindert, waardoor je moeilijk nieuwe contacten kan maken. Je moet leren loslaten, aanvaarden en proberen verder te gaan.

Bij de één lukt dat. Maar bij de ander niet. Je vind het lastig de draad op te pakken en weer zin in het leven te ervaren. Je bent veel alleen thuis en denk aan de tijden van vroeger. Er is geen tijd voor zelfmedelijden en zielige gedachten. Maar toch betrap je er jezelf op dat er wel gevoelens van eenzaamheid zijn.

Een heel herkenbaar gevoel voor veel ouderen. Zou je het fijn vinden hierover in gesprek te willen gaan? Wil je niet langer alleen en eenzaam zijn? Wat vind jij belangrijk in het leven? En hoe breng je dat binnen handbereik? Hoe kan ik nieuwe contacten opbouwen?

Wil je graag een betrouwbaar en persoonlijk contact opbouwen met iemand, die echt tijd en aandacht voor je heeft, die luistert naar jouw verhaal, neem dan contact op met Motto.

De letters Motto staan voor: Meelevende Ondersteuning Ten behoeve van Thuiswonende Ouderen. Ik ben projectleider voor Motto Delfshaven, woon ook zelf in Delfshaven en wil graag ouderen helpen op een goede en gezonde manier zo lang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen wonen. En dan vooral door gesprek, persoonlijke aandacht en een luisterend oor. Ik heb inmiddels een groep van 15 vrijwilligers, die ouderen thuis bezoeken, tijd en aandacht voor je hebben en een vertrouwde gesprekspartner voor je willen zijn. Neem gerust contact met me op.

Vrijwilliger worden

Ook als je als vrijwilliger anderen wilt helpen, neem contact op. Het gaat om het bezoeken van een oudere thuis, 1 keer in de twee weken a 1 ½ uur. In overleg met de oudere kan je de uren zelf inplannen. Een groot pluspunt van het project is dat je als vrijwilliger goed begeleid wordt. Je komt geregeld bij elkaar met de andere vrijwilligers om ervaringen uit te delen en van elkaar te leren. Als vrijwilliger wordt je door Samen 010 geregeld in het zonnetje gezet. Als vrijwilliger geef je tijd en aandacht aan een ander, maar je krijgt er ook veel voor terug. Het verrijkt je leven en schenkt voldoening.

Henk Kamminga, Projectleider Motto Rotterdam – Delfshaven

T 010 415 79 08 / 06 288 30 857                

E hkamminga@centrumlevensvragenrotterdam.nl

I www.centrumlevensvragenrotterdam.nl

I www.samen010.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant