Afbeelding

Dé Rotterdamse Matthäus is terug in de Doelen

Algemeen 171 keer gelezen

Rotterdam - Dé originele Rotterdamse Matthäus is weer terug in de Doelen. Op donderdag 30 maart.

Het wordt een concert met een koor van ruim tachtig zangers, kinderkoor en het orkest Collegium Delft en medewerking van topsolisten Immo Schröder (Evangelist), Marijn Zwitserlood (Christus), Heleen Koele (sopraan), Marian Dijkhuizen (alt), Robert Buckland (tenor) en Willem de Vries (bas). Dit alles onder leiding van dirigent Maria van Nieukerken, die een heel eigen interpretatie heeft van dit meesterwerk. Ervaar de MP op z’n Rotterdams: indrukwekkend, vol emotie en van het begin tot het einde betekenisvol.

In 1870 werd in Nederland voor het eerst de Matthäus Passion uitgevoerd. In Rotterdam, door Toonkunst Rotterdam! Dat is een jarenlange traditie geworden en in 2017 is Dé Rotterdamse Matthäus weer terug in de Doelen.

Dit jaar is Toonkunst Rotterdam ook ambassadeur van dit prachtige muziekstuk, voor het eerst in de geschiedenis latat Toonkunst Rotterdam dit meesterwerk op de Waddeneilanden klinken. Namelijk op zondag 2 april in de Johannes de Doperkerk in Den Burg, Texel. Beide concerten zijn een aanloop naar het jaar 2020, waarin het 150 jaar geleden is dat Toonkunst Rotterdam de Matthäus Passion voor het eerst ten gehore bracht. Deze mijlpaal wordt gevierd met opnieuw Dé Rotterdamse Matthäus in De Doelen in Rotterdam.

Bijzonder bij Dé Rotterdamse Matthäus 2017 is de samenwerking met kinderen van de Vrije School Den Haag én kinderen van Toonkunstleden die samen het kinderkoor vormen. Daarnaast worden alle kleine rollen, zoals de personages van Pilatus, Judas en Petrus gezongen door zangers van Toonkunst Rotterdam.

Kaartverkoop via www.dedoelen.nl of www.toonkunst.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant