Afbeelding

Vind je droomhuis op de NVM Open Huizen Dag!

Algemeen 65 keer gelezen

Rotterdam - Op zoek naar een woning? Doe dan mee aan de NVM Open Huizen Dag. Op zaterdag 1 april kun je vrijblijvend meerdere huizen bezichtigen. Makkelijk en gezellig, en wie weet vind je zo je droomhuis. Laat deze kans niet aan je voorbij gaan.

Het is op 1 april alweer de 18de editie van de NVM Open Huizen Dag. Het blijft een groot succes, niet alleen door de vele verkopers die hun woning openstellen voor bezichtiging, maar ook omdat de deelnemers – verkopers en zoekende kopers – sneller tot een transactie komen.
Dit jaar openen zo’n 25.000 tot 30.000 woningen tussen 11.00 en 15.00 uur hun deuren. “Op de woningsite funda staat welke huizen deelnemen”, vertelt NVM-woordvoerder Roeland Kimman. “Vervolgens kun je een route uitstippelen en op een laagdrempelige manier meerdere huizen op één dag bezichtigen. Je kunt de sfeer opsnuiven en de buurt verkennen.’
Verkopers hebben veel baat bij de NVM Open Huizen Dag. Kimman: “Het is een mooi moment om actief aan de slag te gaan met de verkoop van je huis. En het werpt zijn vruchten af: van woningen die deelnamen in oktober 2016, was twaalf weken later 42% verkocht. Van de niet-deelnemende woningen was dat 25%.”

Bij de vorige editie van de NVM Open Huizen Dag kreeg een deelnemend huis gemiddeld vier bezichtigingen. “Omdat de markt aantrekt, verwachten we iets minder deelnemende huizen, maar wel meer bezoekers per huis”, zegt NVM-woordvoerder Kimman. “Bovendien werkt de NVM Open Huizen Dag in de weken ervoor als aanjager. Als je al een huis op het oog hebt, wil je natuurlijk niet concurreren met kopers die op de open dag verliefd worden op een woning. Vandaar dat er een lichte stijging is van verkopen net voor de NVM Open Huizen Dag.”

NVM-woordvoerder Roeland Kimman heeft een aantal tips voor bezoekers van de NVM Open Huizen Dag. “Ga eerst langs bij een hypotheekadviseur en onderzoek wat je kunt lenen. Dan kun je op 1 april gericht zoeken naar een geschikt huis. Zet bovendien je wensen op een rij: waar moet je droomhuis aan voldoen? Heb je een huis op het oog? Laat je dan deskundig adviseren in het aankooptraject.” Natuurlijk heeft Kimman ook tips voor verkopers. “Zorg voor een opgeruimd, fris en neutraal huis. Mooie foto’s op internet met daarop een modern interieur zorgen voor meer bezichtigingen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant