Afbeelding

‘Spray Refresh your Ride’ maakt roestende fiets weer vrolijk

Algemeen 658 keer gelezen

Rotterdam - Het unieke Rotterdamse bedrijf ‘Spray Refresh your Ride’ viert vrijdag zijn éénjarig bestaan. Spray Refresh your Ride is gespecialiseerd in het overspuiten en aanbrengen van kunst op onder andere fietsen, scooters en auto’s, waarbij het eindresultaat een uniek, custom made vervoersmiddel is.

Door Kristijan Plazonja

Eigenaar en oprichter Dave Boerenstam legt uit hoe het allemaal begonnen is: “Een tijdje terug heb ik een aantal oude fietsen opgeknapt met custom designs. De reacties waren zo positief dat wij besloten hier echt werk van te maken en binnen anderhalf jaar zij wij van het skatepark naar een pop-up store gegaan en van daaruit zelfs naar onze eigen winkel.”

Volgens Boerenstam zijn er veel redenen om te kiezen voor het redesignen van je fiets: “Een hele belangrijke reden is natuurlijk het groene concept erachter. In plaats van je fiets bij het oud vuil te doen recyclen wij deze als het ware.”

“Daarnaast zijn er mensen die om allerlei redenen emotionele waarde hechten aan een fiets die inmiddels buiten staat weg te roesten. Het is fijn om voor deze personen wat te kunnen betekenen door hun oude fiets er weer als nieuw uit te laten zien. Tot slot is er ook nog de veiligheid. Wij werken vaak met vrolijke en felle kleuren waardoor een fiets of brommer ook ‘s avonds goed zichtbaar is.”
Spray Refresh your Ride beperkt zich echter niet alleen tot het aanbrengen van kunst op vervoersmiddelen: “We doen echt van alles. Denk aan muurschilderingen, portretten, maar wij hebben ook weleens een bril herontworpen. Je kan het zo gek niet bedenken”, aldus Boerenstam.

Het bedrijf werkt samen met een groep aan lokale kunstenaars die stuk voor stuk geselecteerd zijn door Boerenstam: “Je praat dan echt over een groepje van de meest getalenteerde kunstenaars van Rotterdam. Allemaal met hun eigen stijl om een zo breed mogelijk scala aan kunst te bieden aan onze klanten, of het nu gaat om het namaken van bestaande kunst of eigen designs.”

De viering van het éénjarig bestaan van Spray Refresh your Ride is op vrijdag 7 april van 16.00 tot 22.00 uur.

Boerenstam roept mensen op vrijdag of een ander keertje een kijkje te komen nemen in de zaak aan de Rodenrijselaan 40C waar veel kunststukken staan tentoongesteld: “Ik hoop dat de mensen ons komen ontdekken.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant