Afbeelding

Supermarkten en restaurants doneren 6580 maaltijden aan Rotterdamse minima

Algemeen 89 keer gelezen

Rotterdam - Vandaag heeft wethouder Maarten Struijvenberg onthuld dat er in de eerste drie maanden in het project ‘Samen voor Charlois’ voor 6580 maaltijden voedsel is gedoneerd voor Rotterdamse minima.
 
‘Samen voor Charlois’ is een project waarbij Rotterdamse supermarkten en restaurants, voedseloverschotten doneren aan voedselbanken, gaarkeukens en buurtmaaltijden in Charlois. Het doel: minder voedsel verspillen en mensen met een krappe beurs levensmiddelen en gezonde maaltijden aanbieden.
 
Tijdens deze bijeenkomst, blikten de samenwerkende partijen terug op de start van het project en keken vooruit naar samenwerkingen in de toekomst. Zo gaf Jacqueline Groenewegen van de Jumbo Groenewegen aan dat zij een gezonde dosis scepsis moest overwinnen om mee te doen, maar nu naar tevredenheid haar overschotten doneert.
 
‘Samen voor Charlois’ wordt georganiseerd door Neighbourly: een internationaal sociaal netwerk dat lokale projecten en gemeenschap koppelt aan bedrijven voor het bereiken van maatschappelijke doelen. 
 
Neighbourly is gestart in Groot Brittannië en heeft daar samen met onder meer Lidl UK en Marks & Spencer voor 1,3 miljoen maaltijden voedsel gedoneerd aan liefdadigheidspartijen. Het project in Charlois is de eerste buiten de UK en wordt gesteund door de gebiedscommissie van Charlois, de gemeente en de Rabobank Rotterdam.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant