Trots en voldaan poseren de vrijwilligers van stichting behoud zwembad Pernis na gedane arbeid. Het buitenzwembad is grondig schoongemaakt en opgeknapt en klaar voor het aanstaande zwemseizoen.
Trots en voldaan poseren de vrijwilligers van stichting behoud zwembad Pernis na gedane arbeid. Het buitenzwembad is grondig schoongemaakt en opgeknapt en klaar voor het aanstaande zwemseizoen.

Zwembad Pernis klaar voor zwemseizoen

Algemeen 364 keer gelezen

1 April, grote schoonmaak in het Pernisser buitenzwembad. Wie dacht aan een grap heeft het mis. Zwembad Pernis is dit jaar een samenwerking aangegaan met Stichting Behoud Zwembad Pernis. Deze stichting ondersteunt het zwembad zodat iedereen die uit de omgeving heerlijk zomers in een buitenbad wil zwemmen die mogelijkheid heeft.

Pernis - “Dit buitenbad is bijzonder in de regio. Alleen Geervliet en Albrandswaard hebben een buitenbad, zegt Luis Ramos, bedrijfsleider Zwembad Hoogvliet/Pernis. “Een aantal jaren terug was er een dreiging om het bad te sluiten, maar twee jaar terug hebben we een overeenkomst voor vijf jaar getekend. We hebben nog drie jaar te gaan. Met ondersteuning van de Stichting is het mogelijk om het zwembad draaiende te houden door meer draagkracht en exposure.”

Glijbaan

Een eerste aanzet was de schoonmaak van het zwembad. Gezamenlijk zijn in twee zaterdagen zowel het bad, de kleedhokjes en alles eromheen schoongemaakt. Plantenperken zijn op orde gebracht en de glijbaan is weer schoon.

Behoud

De stichting verricht hand- en spandiensten maar wil meer betekenen. “In 2015 heeft een aantal bewoners een bewonersinitiatief ingediend voor behoud van het zwembad. We hebben een stichting opgericht met vier bestuursleden en stelden een beleidsplan op om het zwembad in eigen beheer te nemen. Dat is teruggedraaid en nu helpen we waar we kunnen,” zegt Jannie van Wingerden, secretaris van de stichting. “Het is een voorziening in Pernis dat behouden moet blijven. Zomers trekt een aantal mensen trouw iedere ochtend hun baantjes en beleven daar veel plezier aan. Vroeger na schooltijd ging ik ook altijd even zwemmen en dat heb ik met mijn kinderen ook gedaan. Ik hoop dat het zwembad nog lang zal bestaan.”

Vijf banen

Het zwembad aan de Ring 220 is een 25-meter bad met vijf banen. Naast het ‘diepe gedeelte’ van 1.10 tot 2 meter is er nog een gedeelte van 0.50 tot 1.10 meter en een peuterbadje.

Het zwembad opent in de laatste week van april. Er kan dan worden gezwommen van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur. In het weekeinde is dat van 10.00 tot 17.00 uur. Het zwemseizoen, in het bad waarvan het voortbestaan tenminste voor drie jaar is gegarandeerd, duurt tot half september.

(Door Marianne van der Ham)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant