Afbeelding

Bea Bambara is Rotterdams eigen Katja Schuurman

Algemeen 622 keer gelezen

Rotterdam - Vergeet Katja Schuurman die met haar boek Verboden Vruchten het onderwerp seks uit de schaamtehoek probeert te krijgen. Rotterdam heeft al jaren schrijfster Bea Bambara op Zuid. Op 6 april worden er twee nieuwe erotische boeken gepresenteerd.

Door Gerrit van Loon

De boekpresentatie van Bea’s nieuwe boek Carina is op 6 april in Break Away Café. De plek waar Bea ooit als toiletjuffrouw werkte. Een andere titel, Naughty Dreams, van auteur Wim de Roo wordt tegelijkertijd gepresenteerd. Bea Bambara is de uitgeefster van dat boek.

Wim en Bea kennen elkaar van het chique modehuis Gerzon, waar hij lang geleden als etaleur/decorateur werkte en zij als zijn leerling meewerkte. Gerzon stond tegenover het Schielandshuis. “Op dat moment dachten wij er niet aan om ooit te gaan schrijven, wel droomden en fantaseerde wij erop los”, vertelt Bea. “Onze wegen zijn uit elkaar gegaan, het geluk heb ik niet in mijn jeugdjaren kunnen vinden, met drie dochters en een kater van het leven bleef ik achter. Daar is mijn inspiratie voor het schrijven begonnen. Wim is later als freelancer bij Wehkamp gaan werken en is verder met zijn fotografie gegaan.”

Bea werkte vijftien jaar als toiletjuffrouw bij het Break Away Café waar ze veel verschillende mensen tegen kwam. “Ik zat daar in de achterkant van een Amerikaanse bus waar veel gesprekken werden gevoerd. Tussendoor heb ik mijn certificaten van Healingreader en lightworker gehaald. Bij mensen die bij mij in het busje bleven hangen bracht ik dat in de praktijk. Wim maakt erotisch getinte foto’s en ik ben erotisch gaan schrijven. Ik kan wel vertellen dat mijn vorige boeken naast de gebeurtenissen in het leven ook een erotische lading hebben.”

Haar vorige boek Onze Kootje gaat over Rotterdamse Kootje die als oude dame verhalen vertelt over haar leven bij de toiletten. Expliciet erotisch geschreven verhalen. Over een leven dat vooral bestond uit lust en manipulatie. “Carina is gebaseerd op een verhaal wat in je fantasie kan gebeuren. Dan is het: hoe groot is mijn en jouw fantasie? De foto’s erin zijn gemaakt door Wim. Een zelfportret in erotisch vintage stijl is de kaft. Een foto van lang geleden, ik was zestien jaar, destijds ook gemaakt door Wim, met een erotische uitstraling staat in het boek. Zo kruisen onze wegen telkens weer opnieuw”, aldus Bea.

Het fotoboek Naughty Dreams komt tegelijkertijd uit. “Het zijn Wims foto’s en mijn verhaal. De boeken zijn qua kleur op elkaar afgestemd.” Een Magic-act van Roman Sudesh en de presentatie door Roel Pot zijn 6 april op de eerste etage van The Break Away Café te vinden. Bea zit elke maand ook bij de Toksjoo Op Zuid waar ze een stout verhaaltje voor het slapen gaan voorleest.

Meer informatie: www.rotterdamseschrijfster.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant