Afbeelding

Kijkje achter de schermen bij bouw Depot Boijmans van Beuningen

Algemeen 123 keer gelezen

Rotterdam - Parfum de BoemBoem ontdekt plekken van transformatie in zinnenprikkelende wandel- en fietsroutes door Rotterdam. Op zaterdag 8 april staat er iets heel bijzonders op het programma tijdens het Motel Mozaïque Festival. In een gloednieuwe Parfum-route krijgen de deelnemers een kijkje achter de schermen bij een van de meest besproken bouwprojecten van Rotterdam; het Depot Boijmans Van Beuningen. Dit is de eerste in een serie routes waarin Parfum de BoemBoem het bouwproces van dit publiek toegankelijke kunstdepot gaat volgen.

Niemand minder dan Boijmans Van Beuningen directeur Sjarel Ex en grondlegger van MVRDV architecten Winy Maas blikken op 8 april op de bouwplaats waar het Depot gaat verrijzen terug en vooruit op dit project. Na een korte performance van singer-songwriter Blaudzun trekt de fietstocht de stad door om te ontdekken welke bouwprojecten Rotterdam de komende jaren verder gaan transformeren. Kortom, een perfecte route voor iedereen die graag wil weten wat er speelt op het gebied van architectuur in Rotterdam.

Parfum de BoemBoem

Parfum de BoemBoem is een serie zinnenprikkelende wandel- en fietsroutes door Rotterdam. Gidsen nemen je mee naar de meest markante plekken in de stad: gebieden die in transformatie zijn, die op een onconventionele manier gebruikt worden, of waar gebouwd en gesloopt wordt. Onderweg ontmoet je bijzondere Rotterdammers en artiesten, die je trakteren op persoonlijke verhalen en optredens. Meer informatie vind je op www.parfumdeboemboem.nl.

Motel Mozaïque

Motel Mozaïque op vrijdag 7 en zaterdag 8 april is één groot avontuur in de Rotterdamse binnenstad waar je een hoop spannende artiesten ontdekt. Naast muziek zijn er bizarre performances en (ver)leiden creatieve gidsen je langs de rafelranden van de stad. Motel Mozaïque is het festival waar je kunt verwachten het onverwachte te gaan ervaren! Meer info: www.motelmozaique.nl.

Praktische informatie

De speciale Parfum-route tijdens het Motel Mozaïque Festival is op zaterdag 8 april. Startlocatie is het Eendrachtsplein. Er zijn twee starttijden: 11.30 en 14.30 uur. De fietsroute duur ongeveer 2,5 uur. Deelname kost 10 euro, inclusief het gebruik van een fiets. Tickets worden verkocht via de webshop. Voor Motel Mozaique bezoekers zijn de routes zijn gratis op vertoon van een polsbandje. Reserveren voor de route kan via aanmelden@motelmozaique.nl onder vermelding van Parfum de BoemBoem.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant