Afbeelding

‘Wij willen iedereen in Hoogvliet bij elkaar brengen’

Algemeen 155 keer gelezen

Na het succes van vorig jaar organiseren Barry Mellegers en Maikel van Keulen op zaterdag 26 augustus voor de tweede maal een Participarade op het parkeerterrein van winkelcentrum Hoogvliet tegenover Brasserie Me Moeder. Deze editie wordt iets groter qua oppervlakte en er worden meer tenten geplaatst. “We zetten het podium schuin, zodat er meer tenten bij kunnen en er komt een kinderplein waar de kleintjes zich kunnen vermaken,” zegt Maikel.

Hoogvliet – “Want ja, de naam Participarade zegt het al, het is de bedoeling dat steeds meer mensen, organisaties en stichtingen participeren.” Vorig jaar organiseerden Van Keulen en Mellegers de Participarade omdat ze vinden dat er weinig in Hoogvliet gebeurt.
“Er wordt vaak iets in de wijken georganiseerd, maar dat is eigenlijk ieder voor zich. Wij willen iets neerzetten voor heel Hoogvliet, alles en iedereen bij elkaar brengen,” zei Barry destijds.

Genieten

De organisatie kostte Barry en Maikel veel tijd en energie, maar ze genieten en leren er van.
“We kregen na afloop vorig jaar veel positieve reacties en dat is leuk. Maar we willen meer weten. We kijken nu, na afloop, wat de Participarade de mensen heeft opgebracht. Is het wat ze er van verwachtten? En zijn ze er zelf wat mee opgeschoten? Allemaal vragen die we beantwoord willen hebben, zodat we weten of de deelnemers en bezoekers meer gaan participeren,” zegt Barry.

Podium

Tijdens het festival stellen Barry en Maikel diverse tenten en kraampjes beschikbaar om Hoogvlietse organisaties, (sport)verenigingen of initiatieven een plek te bieden en zich te tonen aan het Hoogvlietse publiek. Wie interesse heeft om te participeren in de vorm van een presentatie, stand of workshop kan daarvoor een plek krijgen. Ook komt er een groot podium waarop uitsluitend Hoogvlietse en Rotterdamse artiesten een optreden verzorgen. Ook nieuw talent kan zijn of haar kunsten laten zien. “Zit je in een koor, op een dansclub of in een band, ben je dj of wil je met een ander talent op het podium staan dan kan dat,” zegt Maikel. “De Participarade duurt van 13.00 tot 23.00 uur en de toegang is gratis.” Aanmelden kan via www.participarade.nl/aanmelden of www.participarade.nl/podium. Mail naar info@participarade.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant