Afbeelding

Parade maakt programma bekend

Algemeen 66 keer gelezen

Rotterdam - De Parade trapt vrijdag 23 juni haar zomertournee af in het Museumpark in Rotterdam. Het rondreizende theaterfestival maakt nu alle artiesten bekend die deze zomer meereizen van Rotterdam naar Den Haag en via Utrecht naar Amsterdam. Dit jaar staan onder andere Theater Utrecht, Jan Rot en Elsje Scherjon, Gerson Main, Sander Plukaard en Keja Kwestro, Mira van der Lubbe, Alex Klaasen en Henry van Loon, theatergroep SPACE en de Boekentherapie met onder andere Peter Buwalda op het programma.

In totaal spelen er 60 verschillende theater-, dans- en muziekvoorstellingen op het rondreizende festival. Elke avond is er gratis live muziek met in totaal 50 verschillende bands. Daarnaast is er iedere dag vanaf 14.00 uur KinderParade met voorstellingen en activiteiten voor kinderen van alle leeftijden.

Het Paradeprogramma bestaat voor het merendeel uit voorstellingen die speciaal voor het festival gemaakt zijn en verandert iedere stad. Theatergroep SPACE brengt 99% Weerbaar, over wat te doen als je moet vluchten als Nederlander. Jan Rot en Elsje Scherjon spelen in U bent mijn Moeder, een herneming van de voorstelling van Joop Admiraal over de bezoeken aan zijn moeder in haar verzorgingstehuis. Alex Klaasen en Henry van Loon hebben een afscheidstournee van hun wereldberoemde band H.E.A.R (Henry en Alex Rock). Theater Utrecht speelt Als je in Brabant een begrafenis plant tijdens carnaval komt er niemand.

Mira van der Lubbe vertelt in Maak van je shit een hit over de erfelijke genmutatie BRCA in haar familie. In Boekentherapie zijn boeken hét medicijn voor diverse ongemakken in het leven, met iedere speelavond een andere auteur op bezoek. Daarnaast is er Sores, een liedjesprogramma onder regie van Eva Bauknecht met onder andere Paul de Munnik, Marcel de Groot en Lucretia van der Vloot. De Wereldband brengt in Utrecht een ode aan de muzikale komiek met SLÄPSTICK en de jongens van televisieprogramma Rundfunk gaan het theater in. Kiki Schippers, winnares cabaretfestival Cameretten en genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs, maakt deze zomer een nieuw liedjesprogramma.

Mugmetdegoudentand speelt de muziektheatervoorstelling Sombersongs met actrice Meral Polat en de Amerikaanse performer Baby Dee. Steef de Jong breekt een lans voor zijn favoriete kunstvorm met zijn Operettecaroussel. Marijn Brouwers en Anne Soldaat brengen een ode aan Chet Baker en Bob Fosko brengt Blue Grass Murderballads. Ellen ten Damme maakt een nieuw liedjesprogramma Paris en toneelgroep Oostpool presenteert Paradijsvogels; een solo van Rick Paul van Mulligen in regie van Alex Klaasen.

Rotterdam, Museumpark - vrijdag 23 juni t/m zondag 2 juli            
Den Haag, Westbroekpark - vrijdag 7 juli t/m zondag 16 juli
Utrecht, Moreelsepark - vrijdag 21 juli t/m zondag 6 augustus
Amsterdam, Martin Luther Kingpark - vrijdag 11 augustus t/m zondag 27 augustus.

Het programma van KinderParade wordt in mei bekend gemaakt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant