Afbeelding

Vergroeide bomen vormen hartje

Algemeen 292 keer gelezen

Rotterdam - Wat een wonderbaarlijk natuurfenomeen in IJsselmonde. Twee bomen zijn in de loop van vele jaren zo aan elkaar vergroeid dat ze samen een hartje vormen. Deze ‘liefdesbomen’ trekken veel wijkbewoners die er mee op de foto gaan.

Parijs heeft zijn liefdesbrug, Rotterdam een kleinere versie op de Rijnhavenbrug (Hoerenloper), Delfshaven The Lock of Love, een manshoog hart van smeedijzer waar liefdesslotjes aan gehangen kunnen worden en IJsselmonde zijn natuurlijke liefdesbomen.

Twee boomstammen zijn op wonderlijke wijze vergroeid tot één geheel, zag Jerry Lussenburg uit IJsselmonde. Daardoor vormen ze met een beetje romantische fantasie een hartje. De bomen staan in het parkje dat grenst aan de Korendijk. 

Jerry Lussenburg die deze foto schoot heeft oog voor detail. “Ik zie dit soort bijzondere bomen en natuurverschijnselen vanwege mijn aandacht voor natuur en milieu. Ik ben dagelijks bezig om mensen enthousiast te maken voor wat er groeit en bloeit.” De liefdesbomen kunnen nu het weer alleen maar beter wordt meer aandacht verwachten van verliefde mensen.  

(Door Gerrit van Loon)
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant