Afbeelding

De bergen op voor Ride4Kids

Algemeen 113 keer gelezen

Met een vier gangendiner wordt zaterdag 22 april in De Paradijshoeve in Ridderkerk aandacht gevraagd voor de Stichting Ride4Kids. Initiatiefnemer is Peter van Dalen, die later dit jaar ten bate van deze stichting op de fiets de Pyreneeën bedwingt.

Portland – Peter van Dalen heeft al vaker gefietst voor een goed doel. Hij zette zich op deze manier in voor ‘Klimmen tegen MS’ en ‘Stop hersentumoren’.

‘Het is fantastisch om te fietsen. Ik heb het in half Europa gedaan. En als ik een week niets doe, dan zit ik niet goed in m’n vel. En het is mooi als je dat dan ook nog voor iemand anders kan doen”, vertelt Peter van Dalen. De vrachtwagenchauffeur woont in Rhoon-Portland.

Twee jaar geleden reed hij voor het eerst ten bate van Ride4Kids in het zuiden van Frankrijk. Deze stichting zamelt geld in voor kinderen die geboren zijn met een zeldzame stofwisselingsziekte. De opbrengst van de fietstocht is bestemd voor het ontwikkelen van medicijnen en voor behandelingen die de kwaliteit van het leven verbeteren.
“Als je ziet dat deze kinderen geboren worden met een gebrek aan energie, dan wil ik daar wel mijn vrije tijd in steken”, zegt Peter. Een mooie bijkomstigheid is, dat hij voorheen nog niet in de Pyreneeën had gefietst.

Peter van Dalen heeft zich aangemeld voor de Pyreneeën Challenge 2017. Op 13, 14 en 15 september fietsen de deelnemers naar de toppen van de Pyreneeën. De afsluiting is op de Tourmalet. Per dag worden tussen de 100 en 120 kilometer afgelegd.

Benefiet

Elke deelnemer legt vooraf 750 euro in. Peter van Dalen brengt dat geld onder meer bijeen door de verkoop van wijn. Ook wordt hij gesteund vanuit kerk Carnisse Haven in Barendrecht. Hij kwam in contact met Hofstede de Paradijshoeve. In deze 17e eeuwse boerderij worden vergaderingen, bruiloften en diners gehouden.

“We proberen een maatschappelijk betrokken onderneming te zijn. Een initiatief zoals dat van Peter vinden we dan heel belangrijk”, vertelt Henriëtte Mesland van de Paradijshoeve. Zij steunt de actie van Peter van Dalen door het organiseren van een benefietdiner op 22 april. Daarbij komen vooral producten uit de streek op tafel. De gasten krijgen informatie over Ride4Kids. Er is ook een verloting.

Voor het diner werd uitgegaan van 40 personen. Dat aantal werd al binnen een week bereikt. Inmiddels hebben zich 64 mensen aangemeld, waarmee de zaal vol is.

Kijk voor informatie over de actie op: Facebook/De Carnisse Klimmer of op www.ride4kids.nl

(Door Arco van der Lee)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant