Afbeelding

Serie over Rotterdamse haven bij Discovery

Algemeen 117 keer gelezen

Rotterdam - In de nieuwe serie De Haven van Rotterdam neemt Discovery een gedetailleerd kijkje achter de schermen van deze fascinerende werkplek die met 90.000 werknemers een wereld op zich is.

Per aflevering wordt letterlijk van bovenaf ingezoomd op de verschillende facetten van de imposante haven die zich uitstrekt over een lengte van 40 kilometer en jaarlijks 128.000 schepen verwelkomt en afhandelt.

De serie volgt de mannen en vrouwen die dit allemaal mogelijk maken. Van de stoere sjorders Rachid en Karel die immense zeecontainers vastzetten op de schepen tot Albert en Jeanet die als leden van het landelijk visitatieteam de schepen controleren op de mogelijke aanwezigheid van drugs.

Ook Klaas en Han vormen met hun sleepboten een onmisbare schakel in de Rotterdamse haven. Net als ‘gasmeetkundige’ Tomas die de opgehoopte gassen (die worden toegevoegd om ongedierte te bestrijden) in de containers opspoort en verwijdert.

De nieuwe serie De Haven van Rotterdam is vanaf zondag 30 april tot en met zondag 4 juni om 21.00 uur op televisie te zien bij Discovery.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant