Afbeelding

Boek van nieuw Rotterdams schrijftalent

Algemeen 38 keer gelezen

Rotterdam - Op 17 maart is het eerste boek van Loes Janse “De Christina - Strijd om een Bondgenoot” verschenen bij Uitgeverij Boekscout. Een fictief verhaal dat zich focust op het Reutriaanse oorlogsschip De Christina en drie van haar bemanningsleden.

Het schip wordt, net als haar bemanning, te vaak onderschat in de strijd tegen het machtsbeluste Breelandse staatshoofd. Tijdens de reis moet Rosalinde Maerlant haar positie als vrouwelijke vertaler bevestigen, terwijl kapitein Edward Maerlant een manier moet vinden om zich bij de aanwezigheid van zijn dochter neer te leggen. Ondertussen ontdekt adelborst Henry Cartwright hoe het is om opgemerkt te worden. Op hun reis worden de drie Reutrianen geconfronteerd met een verwarde matroos, een weerzinwekkende baron en een vluchtende prins. Al met al een intrigerend verhaal over onderschatting, emancipatie, vriendschap en oorlog.

Loes Janse schrijft verhalen sinds haar zestiende. Vier jaar later wordt haar eerste boek gepubliceerd. Loes studeert Film- en Literatuurwetenschap aan de Universiteit Leiden, waar ze haar passie voor literatuur en voor schrijven pas echt heeft ontdekt. Hoewel haar studie zich in Leiden bevindt, ligt haar hart in Rotterdam. De stad waar ze is opgegroeid. Daar heeft ze zich laten inspireren door het water, wat heeft geleid tot de avonturen van De Christina.

Ben je geïnteresseerd in het boek of wil je gewoon meer weten? Bekijk dan de Facebookpagina van De Christina of neem een kijkje op de blog van Loes: loesjanse.auteursblog.nl.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant