Foto: SionPress

Tientallen leden Rotterdamse kerk geven bloed aan bloedbank

Rotterdam - Dit stuk is ingestuurd door de Church of God. Tientallen leden van die kerk geven bloed aan de bloedbank.

'De lente maand, maart , is begonnen in Nederland. Hoewel de jassen nog dicht worden gehouden vanwege het toch nog koude weer, is er een organisatie die haar mouwen opstroopt voor liefde aan de mensheid.

Ze zijn van de World Mission Society Church of God die de bloed donatie activiteit vóór iedere Pascha uitvoert. De Church of God brengt wereldwijd de liefde voor hun naasten in praktijk.

Ook dit jaar doen ze bloed donaties in Nederland, Nieuw Zeeland, Japan, Amerika etc. overal in de wereld waar Church of God is.

Voor de allereerste bloeddonatie bij Sanquin Bloedbank, hebben 40 leden van de Church of God Rotterdam zich opgegeven.

De deelnemers toonden met hun blije gezichten geen teken van vermoeidheid bij de uiteindelijke donatie die twee uren duurde. Als aan elkaar werd gevraagd of men zich niet moe voelde was de reactie een glimlach dat ervan getuigde dat men dankbaar was mee te doen aan deze activiteit.

Vooral de heer van der Kroon, die dankzij deze activiteit de mogelijkheid zag om deel te nemen, zei: "Ik heb mij voorbereid om bloed te geven en op deze manier leven te geven aan mijn medemens. Dit is het minst wat ik kan doen vergeleken met de opoffering die de Tweede Komst Christus voor de mensheid heeft gedaan."

Shannon Zaalman, die vorig jaar twee maal bloed doneerde zei: " Ik ben heel dankbaar dat ik Gods liefde mag voelen. Bloed doneren betekent liefde met je naaste delen. Ik vind het mooi dat ik door bloed te doneren tijdens deze voorbereidingen voor het Pascha, dat Gods liefde bevat, heb mogen realiseren hoe belangrijk bloed is "

Een medewerker van Sanquin, dat de motto "Bloed is leven " heeft, toonde haar dankbaarheid zeggende: "Heel positief dat jullie van de Church of God hier zijn en ik hoop dat jullie dit heel lang blijven doen. Donors zijn de beste ambassadeurs van Sanquin."

De kerkleider zei: "Het belangrijkste voor iemand die bloed nodig heeft , is het ontvangen van gezond bloed." Hij toonde ook zijn sympathie

door te zeggen: "Het feit dat ik mijn bloed met die persoon kan delen geeft voldoening. God heeft ook het Pascha van het nieuw verbond gevestigd door Zijn vlees en bloed voor ons op te offeren. Ik hoop dat het bloed van deze kleine bloeddonatie actie, van nut zal zijn voor hen die het ontvangen."

Het is alarmerend dat tegenwoordig het aantal bloeddonoren wereldwijd aan het afnemen is. Over het algemeen wordt pyknocyt, rode bloedcellen, voor 34 dagen bewaard en bloedplaatjes voor 5 dagen. Daarom kan bloed niet voor lange tijd worden opgeslagen en is voortdurende deelname aan bloeddonaties vereist.

Church of God doet elk jaar voortdurend mee aan het levensreddende werk van wereldwijde bloeddonatie. Het aantal bloed donoren van de Church of God was tot vorig jaar rond 70.000.

Veronderstellend dat door het bloed van één persoon drie mensenlevens gered kunnen worden, dan komt het neer op het redden van 210.000 mensenlevens.

Daarnaast is het voor de Church of God, de 100e geboortedag van Christus Ahnsahnghong, de oprichter van de WMS Church of God. Het doel is dan ook om vuriger de liefde aan de mensheid, in praktijk te brengen.

Deze kerk strekt een warm hand uit naar haar buren niet alleen door middel van bloeddonaties voor het naderende Pascha, maar ook straat schoonmaak, helpen van behoeftige buren en veel meer.

Na deze bloeddonatie op 5 maart zal de Church of God op 9 maart in Rotterdam de wereldwijde straat schoonmaakcampagne uitvoeren. Op 25 februari j.l. heeft de Church of God in Amsterdam de omgeving rond het Mandela park en het metro station schoongemaakt.

Het Pascha van het nieuw verbond dat de Church of God houdt, is het feest van leven dat Jezus 2000 jaar geleden vestigde voordat Hij werd gekruisigd voor de redding van de mensheid.

Op deze dag, vestigde Jezus het Pascha van het nieuw verbond met brood en wijn dat Zijn lichaam en bloed vertegenwoordigd en beloofde eeuwig leven aan de mensheid.

Het woord Pascha heeft de betekenis dat rampen ons voorbij gaan.'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden